Battlefield V: enkel cosmetische microtransacties

EA en DICE hebben uit te doeken gedaan hoe progressie en microtransacties in Battlefield V zullen werken, min of meer toch. Om te beginnen zijn er Company Coins. Die verdien je door de game te spelen en speciale opdrachten te vervullen. Met deze Company Coins kunnen spelers hun progressie bewerkstelligen (upgrades, nieuwe wapens, …), evenals cosmetische items verkrijgen.

Naast de Company Coins is er ook de Battlefield Currency, die je met echt geld kan kopen. Deze Battlefield Currency kan je uitsluitend uitgeven aan cosmetische items, om zo pay-to-win volledig uit te sluiten. Bovendien zal de Battlefield Currency bij launch nog niet aanwezig zijn, maar pas later worden ingevoerd.

Klinkt op zich goed natuurlijk, zeker na het fiacso van de microtransacties in Star Wars Battlefront 2. De exacte aard van de microtransacties in Battlefield V valt echter nog af te wachten. Het is immers niet omdat je met echt geld alleen maar cosmetische items kan kopen, dat het systeem in zijn geheel daarom “rechtvaardig” aanvoelt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Company Coins moeilijk te verdienen zijn, of dat de progressie zoveel kost dat er geen Coins meer over blijven voor cosmetische items, waardoor het zou kunnen dat spelers alsnog richting de Battlefield Currency geduwd worden. Afwachten dus.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password