Battlefield: Hardline

Battlefield: Hardline
Battlefield: Hardline
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Electronic Arts had een verandering in petto met de Battlefield reeks en heeft deze ook effectief doorgevoerd. Van een oorlogsgebied in verschillende landen is er geen spraken in Hardline maar dat wil niet zeggen dat er geen oorlogsgebied is in dit spel.

Urban warfare leunt al dichter bij dit principe, je slagveld is Miami, je tegenstanders zijn van verschillende aarden, je doel… de misdaad in Miami aanpakken en daarbij ook alle corrupte flikken die erbij horen.

In de singleplayer storyline speel je een agent die er wordt ingeluisd door zijn collega’s die je duidelijk in hun groepje bad cops willen. Je bent echter agent geworden om de misdaad tegen te houden en dat wordt niet in goede aard afgenomen. Het hele verhaal doen we niet uit de doeken natuurlijk. Het is ook wel de bedoeling dat je als agent zoveel mogelijk slechteriken inrekent ipv neerschiet door je badge voor hun neus te flitsen kan dit op een vrij makkelijke manier. Vanaf dat je 3 of meer mensen gelijk moet inrekenen zou ik best zorgen voor back-up.

Het inrekenen van die boeven kan je best doen op een zo sluiperig mogelijke manier anders kan je er zeker van zijn dat je niet veel mensen hoeft in te rekenen maar eerder in slaap doen. Je kan ook extra xp verdienen door bepaalde boeven in te rekenen, schiet deze neer en daar gaat je xp (dus steeds guns blazing door de levels gaan is niet altijd een aanrader).

Je maakt van in het begin ook kennis met de scanner die je meekrijgt op je missies, deze scanner zorgt ervoor dat je bewijzen kan verzamelen om je zaak sterk te maken. Deze scanner zorgt er ook voor dat je tegenstanders kan taggen in het spel en je kan zodoende ook zien wie de prioriteit boeven zijn. Je kan deze perps door ze te taggen ook zien door muren en heb je een overzicht van hoe je de situatie het best aanpakt.

De storyline is echt goed afgewerkt en lijkt echt op een tv-serie die je zelf kan spelen, elke level of aflevering volgt op elkaar zoals dat ook moet. Een nieuw geinig ding is wel dat elke keer je het spel stopt je een blik krijgt van wat je nog te wachten staat (In the next episode of hardline…) en elke keer je terug begint krijg je een leuke recap van wat er gebeurt is. Het heeft een Netflixachtige inval ;-D

Op singleplayer vlak heeft Visceral studios wel een hele leuke nieuwe invalshoek gevonden en is de game zeker de moeite waard.
Er zijn op multiplayer vlak ook een deel modes waar je veel plezier kan aan beleven.

In deze verschillende spelmodi speel je ofwel agent ofwel boef.

Er is Hotwire (de dieven proberen enkele gemarkeerde wagens te stelen, politie moet deze wagens zien vast te krijgen), Heist (de dieven proberen een kluis te beroven, politie probeert hen tegen te houden), Rescue (hier is het de bedoeling om gijzelaars te redden uit de handen van de boeven), Blood Money (de boeven willen het geld, de politie ook ( als bewijsmateriaal natuurlijk 😉 ), Crosshair (er is een overloper die alles aan de politie wil doorgeven, de politie beschermt de vip tegen de boeven die hem proberen een derde oog te geven), Conquest (dit is een soort van domination mode) en Team Deathmatch (hier is geen uitleg voor nodig waarschijnlijk).

Het multiplayer gedeelte van hardline is toch wel een ander soort dan in de vorige battlefields maar dit wil niet zeggen dat het minder goed is. Er zijn nog wel wat problemen met de spawnpoints aangezien je soms ergens spawned en nog geen seconde erna boort er zich een kogel door je hoofd.

Over het geheel een zeer geslaagd spel en het geld waard.

Good

  • Nieuwe invalshoek op de reeks
  • Leuke en vlotte gameplay
  • De intro’s en outro’s van de single player zijn geweldig
  • Multiplayer heeft ook een andere kijk en verhaallijn meegekregen

Bad

  • Spawn points in multiplayer
8

Geweldig

AZAZEL is een e-sport enthousiast die hoopt een meer bredere basis uit te bouwen in België. Speelt een variatie van games maar kijkt steeds uit naar the next big thing op competitief gebied.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password