Atari’s qomp2 stuitert vanaf vandaag op pc en consoles

Atari en ontwikkelaar Graphite Lab kondigen aan dat qomp2, de op Pong geïnspireerde adventure-puzzler, vandaag lanceert op pc en consoles voor PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch, Xbox One en Series X.

qomp2 is het gedurfde antwoord op de vraag “wat zou er gebeuren als de pongbal de paddles zou ontsnappen?”. qomp2 speelt met de eenvoud van Pong en geeft spelers slechts twee knoppen om door een reeks labyrintische levels te navigeren die vol zitten met “moeilijker dan ze eruit zien” uitdagingen. Spelers stappen in het bolvormige lichaam van de afvallige wegloper en pingpongen zich een weg door een gevaarlijke, minimalistische wereld. Met een verscheidenheid aan vijanden en eindbazen die helpen om de reis te markeren, beleeft de ontsnapte pingpongbal avonturen door 30 uitdagende levels in vier verschillende werelden.
“De tijdloze allure van Pong is ongelooflijk en we zijn blij met het vermogen van Graphite Lab om voort te bouwen op zo’n charmant simplistisch uitgangspunt,” aldus Wade Rosen, CEO van Atari. “Met qomp2 zetten we niet alleen de erfenis van Pong voort; we bieden een compleet nieuwe ervaring die de geest van het originele qomp eer aandoet. We vinden het geweldig dat spelers deze creatieve kijk op een legendarische klassieker kunnen ervaren.”

qomp2 bouwt voort op de fundamenten van de indiegame qomp uit 2021 en introduceert nieuwe spelmechanismen en een verhaal over identiteit en zelfacceptatie. De game blijft trouw aan zijn indie roots, maar voegt nieuwe soorten puzzels en vijanden toe en een innovatief nieuw spelmechanisme – een tweede knop! Naast de oorspronkelijke knop waarmee je 45 graden van richting verandert, stuwt deze extra knop je vooruit met een sprint. Gewapend met slechts deze twee eenvoudige bewegingen zullen spelers hun probleemoplossende vaardigheden op de proef stellen terwijl ze door omgevingspuzzels navigeren en vallen ontwijken om het volgende level te halen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password