Atari en PLAION kondigen getrouwe recreatie van de Atari 2600 aan

PLAION, een wereldwijd toonaangevende uitgever en ontwikkelaar van videogames, en Atari, een van ‘s werelds meest iconische consumentenmerken en producenten van interactief entertainment, kondigen vandaag met trots aan dat de Atari 2600+ – een moderne getrouwe recreatie van de baanbrekende console die voor het eerst verscheen in 1980 – wereldwijd wordt gelanceerd op 17 november 2023.

De Atari 2600+ wordt gelanceerd met tien van de meest bekende videogames uit de geschiedenis van Atari, waaronder Adventure en Missile Command, en is gemaakt met behulp van moderne technologie om het originele Atari 2600 Video Game System met 4 schakelaars authentiek na te bootsen.

Voor degenen die de gameplay-ervaringen van de jaren ’70 en ’80 opnieuw willen beleven, wordt de Atari 2600+ geleverd met de CX40+ Joystick Controller, die is nagemaakt met hetzelfde formaat en dezelfde indeling als de originele 2600 Joystick Controller voor dat extra vleugje nostalgie.

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • BOUWEN OP DE LEGACY: De nieuwe Atari 2600+ bouwt voort op de originele machine met moderne kwaliteitsfuncties zoals HDMI-uitgang, USB-stroom en meerdere schermresoluties en bevat een getrouwe replica van de originele CX40+-joystick.
  • GA TERUG IN DE TIJD: De cartridge-sleuf is achterwaarts compatibel met honderden originele Atari 2600- en 7800-games. De Atari 2600+ wordt gelanceerd met een 10 Games in 1 Cartridge met iconische games zoals Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, Realsports Volleyball, Surround, Video Pinball, Yars’ Revenge.
  • er uit zien en voelen als in de jaren tachtig: De Atari 2600+ is met liefde gemaakt met behulp van moderne technologie, van de beweging van de joystick tot het gevoel van de metalen schakelaars en het authentieke voorpaneel met houtnerf.

PLAION en Atari kondigen ook de beschikbaarheid aan van de CX-30 Paddle Controller met 4-in-1 multi-game cartridge. Er zal ook een standalone CX-40 joystick verkrijgbaar zijn. Extra launchtitels, waaronder cartridges voor Berzerk Enhanced Edition en Mr. Run and Jump, zullen ook verkrijgbaar zijn voor de Atari 2600+. De Atari 2600+ is vanaf 17 november 2023 wereldwijd verkrijgbaar bij de grote retailers.

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password