Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids
Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Een dik halfjaar geleden hebben we voor het eerst onze tanden kunnen zetten in Assassin’s Creed Valhalla. Oftewel de Viking simulator van 2020. Het was, en is, niet de beste game in de franchise, maar ook zeker niet de slechtste. En Ubisoft zou Ubisoft niet zijn zonder er nog een season pass bij te smijten natuurlijk. Na Noorwegen en Engeland trekt Eivor deze keer richting Ierland om daar de Druïdes eens een Viking poepje te laten ruiken.

Roadtrip to Ireland

De introductie van de DLC begint redelijk simpel, er komt een nieuw gezicht aan op de dokken van je thuisbasis in Engeland. Een Ierse vrouw genaamd Azar heeft een brief bij voor Eivor van de koning van Dublin. Deze koning is de neef van Eivor en vraagt hem om eens binnen te springen. Na de weg naar Ierland vrij te maken door een redelijk overbodige quest kan je vertrekken naar de prachtige landschappen van Ierland. Daar ontmoet Eivor zijn neef, Barid, die hij in jaren niet gezien heeft en die het blijkbaar heeft kunnen schoppen tot koning. Hij heeft het blijkbaar nogal moeilijk om een goede verstandhouding te hebben met High King Flann Sinna. De grote chef van Ierland eigenlijk, de koning der koningen. En daar kan hij uiteraard je hulp bij gebruiken. Grotendeels van de game gaat het dan ook meer over politieke oorlog, niet wat je per sé verwacht als je naar de titel kijkt. Je moet dus eerst een heleboel forten gaan veroveren en vrienden maken alvorens de Druïdes worden geïntroduceerd. Ierland zelf is wederom enorm prachtig om in rond te paraderen. Er zijn ook heel wat grotere oppervlakte en gebergtes waar absoluut niets te doen is behalve van het uitzicht te genieten. Een Viking moet ook af en toe eens kunnen rusten, toch?

Ondanks dit, heb ik persoonlijk meer genoten van dit verhaal dan van de main game, die ik eerder wat flauw vond. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik een zwak heb voor het Ierse accent. In de eerste helft van de DLC lijk je zowat hetzelfde te doen als in de main game maar van zodra de Druïdes boven water komen krijgen we weer wat nieuws op ons bord.

From Settlements to Trade Posts

In Assassin’s Creed Valhalla spendeer je best wat tijd om je thuisbasis uit te bouwen. Allerlei verschillende plaatsen die nuttig kunnen zijn zoals een shipyard of een blacksmith. In Wrath of the Druids brengen ze dit systeem iets of wat terug, maar dan een beetje gedowngrade. Je kan over heel Ierland enkele Trade Posts vinden die je moet gaan veroveren om de Ierse markt weer op gang te brengen. Elke Trade Post produceert een ander item dat je nodig hebt om een bepaalde bestelling te vervullen in Dublin. Bij Azar kan je verschillende contracten vinden van bijvoorbeeld uit Egypte. Van zodra je alle items hebt binnen gebracht kan je dat contract voltooien en krijg je uiteraard een beloning. Dit kan een stuk armor zijn, een wapen of stukken voor je schip aan te passen. Elke Trade Post kan je ook uitbreiden om meer en snelleren goederen te kunnen stockeren. Hiervoor moet je gaan raiden, net zoals in de main game. Hier is helaas niets aan gewijzigd wat wel jammer is.

Wrath of the Druids

En dan de hoofdreden waarom ik deze DLC zo graag wilde spelen, de Druïdes. De kracht van de Druïdes is om andere te doen geloven dat ze magische krachten hebben, maar eigenlijk gebruiken ze natuurlijke elementen die je zowat doen ‘trippen’. En in plaats van gekke puntige hoeden zetten ze graag geweien op hun hoofd, een heel apart volkje als je het mij vraagt. Zoals ik eerder aanhaalde duurt het best een tijdje alvorens je de Druids voor het eerst tegen het lijf loopt. De gebieden waar je ze kan vinden zijn ook volledig ondergedompeld in een groene waas waardoor je dus vreemde dingen begint te zien. Zo kan een gewone wolf er plots uitzien als een grote weerwolf die je van de kast naar de muur klopt. Ze vechten ook net iets anders dan de gemiddelde vijand in Valhalla dus je zal je daaraan moeten aanpassen.

Net zoals in Valhalla krijg je hier met een cult te maken die je volledig van kant moet maken en dat vanonder te beginnen. De identiteiten van The Children of Danu kan je te weten komen om verschillende tips te volgen die je kan vinden op bepaalde locaties. Dit wordt niet aangeduid op de map dus je moet goed lezen waar je heen moet om de volgende tip te vinden. Doorheen het verhaal moet je hier ook minstens twee van gaan zoeken en vermoorden. Dat haalde me wel een beetje uit het verhaal omdat dat best even kan duren.

Conclusie

Hoewel ik niet de grootste fan was van Assassin’s Creed Valhalla heb ik alsnog kunnen genieten van The Wrath of the Druids. Je doet er ongeveer 10 tot 15 uur over om deze uit te spelen, maar ik heb gevoel dat dit veel korter had geweest zonder de filler missions die wat overbodig aanvoelde. Trade Posts veroveren en uitbouwen is ook niet per sé een vernieuwing, maar het vervullen van trade contracten is dan weer wel een leuke toevoeging. De Druïdes zelf zijn een leuke nieuwe vijand om te verslaan alleen kwamen ze naar mijn gevoel iets te weinig aan bod om de DLC ernaar te vernoemen.

Waar Ubisoft bijna nooit in faalt is het creëren van prachtige werelden, ook deze keer is Ierland enorm prachtig opgebouwd met verschillende soorten gebieden. Jammer genoeg had ik wel af en toe te kampen met frame drops en dat meestal buiten gevechten dus zeker niet rampzalig. Kan ik deze DLC aanraden? Als je fan bent van de main game, zonder twijfel! Vond je Valhalla maar niets? Dan zou ik je tijd er niet insteken want heel veel is exact hetzelfde.

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password