Assassin’s Creed Valhalla verdubbelt spelersaantal

Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste game uit de bekroonde Assassin’s Creed-serie, wist op de releasedag reeds twee keer zoveel spelers te activeren als Assassin’s Creed Odyssey, de vorige iteratie in de serie. Naar verwachting loopt dit, mede door de introductie van de nieuwe generatie consoles, alleen nog maar op. Ook de immense kijkcijfers en interactie op Twitch en YouTube overtreffen alle eerdere games van Ubisoft.

“We zijn vereerd door de ontvangst van spelers en enorm trots op wat onze teams bereiken met Assassin’s Creed Valhalla, de game die voortbouwt op het geweldige succes van de eerdere delen in de serie”, aldus Yves Guillemot, medeoprichter en CEO van Ubisoft. “Het uitbrengen van Assassin’s Creed Valhalla op maar liefst zeven platformen in de context van COVID-19, is een ongekende prestatie van alle meewerkende teams over de wereld. We zijn enthousiast om spelers op Xbox Series X|S en PlayStation 5 te verwelkomen met een game die de kracht van deze nieuwe hardware volledig benut. Dit belooft veel goeds voor deze feestdagen, met Assassin’s Creed Valhalla als een van de meest succesvolle games van dit najaar.”

De succesvolle lancering van Assassin’s Creed Valhalla bevestigt Ubisofts inspanningen om de serie te blijven ontwikkelen in nieuwe richtingen. Sinds Assassin’s Creed Origins zette Ubisoft koers om de Assassin’s Creed-ervaring opnieuw uit te vinden. Allereerst met nieuwe systemen om te vechten en progressie te boeken in Assassin’s Creed Origins, vervolgens door de introductie van keuzes in de verhaalvertelling in Assassin’s Creed Odyssey. Assassin’s Creed Valhalla bouwt voort op deze vernieuwingen om zo de ultieme Assassin’s Creed-ervaring te bieden voor zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers.

In Assassin’s Creed Valhalla, ontwikkeld door Ubisoft Montreal**, leiden spelers Eivors clan van Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de negende eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers beleven de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers met een vernieuwd vechtsysteem dat spelers de mogelijkheid biedt om in beide handen een ander wapen te hanteren. Tevens introduceert de game tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en toegang tot tal van uitrustingsmogelijkheden om haar, tatoeages en meer aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Assassin’s Creed Valhalla is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna en  PC

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password