Assassins Creed Rogue Remastered

Assassins Creed Rogue Remastered
Assassins Creed Rogue Remastered
Release Datum:Genre:, Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Toen in 2014 deze titel oorspronkelijk uitkwam werd hij overschaduwd door Unity, de echte Next Gen Assassin’s Creed game. Dit omdat de game alleen uitkwam op Xbox 360 en PS3, een vol jaar na het uitkomen van de Xbox One en de PS4.  Ondanks het feit dat Rogue een fantastisch verhaal en solide gameplay heeft weten zelfs de meeste fans van de serie niet dat dit spel bestaat. Met de remastered editie hoopt Ubisoft hier verandering in te brengen.

Going Rogue

In deze game neem je de mantel op van Shay Patrick Cormack, een Assassin in het 18e eeuwse New York. Je maakt er de Frans-Indiaanse oorlog mee, waarin je als koppige en getalenteerde toekomstige Assassin opgeleid wordt.  Dit klinkt als bijna iedere game in de serie, maar alles verandert wanneer je met tragedie geconfronteerd wordt en alles waar je in gelooft in twijfel getrokken wordt. Shay keert zijn orde de rug toe en komt bij de Templars terecht. Hier zweert hij een einde te maken aan alles waar de Assassins voor staan.

Het verhaal van Rogue is ontzettend sterk doordat de tweestrijd tussen de 2 kanten veel echter voelt dan in vorige games. De game zal je weliswaar niet proberen te overtuigen dat de Assassins de slechteriken zijn, maar verft de wereld een realistische grijze kleur door te laten zien dat ook zij te maken hebben met corruptie en hypocrisie. Wat daaruit voorkomt is een intense tocht door het leven van een man die met pijn, verraad en wraak geconfronteerd wordt.

The best of both worlds

Waar de oudere Assassin’s Creed games meer naar hun verhaal leunen en de latere telgen zich meer op vrijheid en verkenning focussen neemt Rogue de perfecte middenweg. Het spel maakt gebruik van de engine van Black Flag, wat betekent dat alle bekende elementen weer aanwezig zijn.

Je kunt je in, onder en achter verschillende voorwerpen verstoppen, beklimt als een aap muren en springt zonder vrees over daken. Er zijn een hele hoop aan collectibles te verzamelen die nieuwe kostuums en upgrades voor je arsenaal verzorgen. Natuurlijk bezit je ook je getrouwe wapens, waaronder de hidden blades die de serie typeren, zwaarden in alle maten en geweren. Je krijgt zelfs weer het commando over een schip, wat in de voorgenoemde game een geprijsde toevoeging werd.  Er zijn geen echte toegevoegde gadgets of gameplay elementen, maar in mijn ogen is Rogue door zijn intrigerend verhaal zeker evenwaardig aan Black Flag, dus was dat ook niet echt nodig.

Remaster of port?

Assassin’s Creed Rogue zag er op de Xbox 360 en PS3 al heel goed uit en heeft dus eigenlijk geen grote oppoetsbeurt nodig. De game ziet er nu wat scherper uit en dat is toch wel fijn. Ook zijn de framerates nu consistent, waar dat op de vorige generatie van consoles wel eens uit de hand liep.

Voor de rest zijn er kleine verbeteringen gemaakt. Er loopt wat meer volk rond in de dorpjes en steden, meer voorwerpen op de grond, grasvelden en grind hebben meer detail gekregen en voorwerpen zijn van verdere afstand te zien. Op zich zou ik dit geen remaster noemen, maar eerder een port. Het ziet er niet naar uit dat er nieuwe assets gebruikt zijn en het spel was op zichzelf niet echt dated.

Conclusie

Assassin’s Creed Rogue was een pareltje in de serie. Het geeft je een unieke kans om het conflict van de andere kant mee te maken en brengt een sterk en aangrijpend verhaal met zich mee. Deze remaster was, hoewel hij niet bijster veel verbeteringen aan het origineel toevoegt, in mijn mening hoognodig.  De originele game heeft immers een stille dood geleden door een slecht getimede release en gebrek aan current gen versie. Als je de game nog niet gespeeld hebt, haal hem dan zeker in huis!

Good

  • Interessant verhaal
  • Speel als Templar
  • Terugkeer van de gameplay op zee
  • Eindelijk op current gen

Bad

  • Weinig upgrade aan de originele versie
7

Goed

Snapback is Rhythm game zot, dol op RPGs en fighting games en verslindt games met een goed verhaal. Met een uitgesproken mening gaat hij zijn reviews te lijf zodat jullie weten waar jullie aan beginnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password