Assassin’s Creed Mirage kondigt releasedatum aan en geeft eerste blik op gameplay

Vandaag heeft Ubisoft tijdens de PlayStation Showcase aangekondigd dat Assassin’s Creed Mirage, het aankomende deel in de Assassin’s Creed-franchise, wereldwijd wordt gelanceerd op 12 oktober 2023.

De nieuwe trailer volgt Basim, begeleid door zijn mede Hidden Ones, die zijn gereedschap en vaardigheden gebruikt om zijn doelwitten op te sporen en uit te schakelen. Basim is een van de meest behendige en vindingrijke Assassins in de geschiedenis van de franchise. Zijn unieke speelstijl legt de nadruk op stealth en dodelijke moordtechnieken, met nieuwe vaardigheden zoals de Assassin’s Focus, waarmee hij meerdere vijanden achter elkaar kan markeren en vermoorden. De gameplaybeelden tonen bovendien de levendige stad Bagdad, waarvan de dichtheid en verticaliteit spelers veel mogelijkheden bieden om Basim’s Parkour-vaardigheden uit te buiten en snel hun doelen te naderen.

Met de ontwikkeling geleid* door Ubisoft Bordeaux, de studio achter de uitbreiding Wrath of the Druids voor Assassin’s Creed Valhalla, is Assassin’s Creed Mirage een hommage aan de serie, en een bijzonder eerbetoon aan de eerste Assassin’s Creed. Assassin’s Creed: Mirage nodigt spelers uit om zich onder te dompelen in een prachtig Bagdad uit de negende eeuw op het hoogtepunt van zijn Gouden Eeuw en biedt een verkorte, verhaalgedreven actie-avonturenervaring met een moderne kijk op de parkour-, stealth- en moordspelelementen die de franchise al meer dan vijftien jaar bepalen.

In dit scharniermoment van de geschiedenis worden spelers Basim Ibn Is’haq, een jonge dief met een mysterieus verleden die zich aansluit bij de Hidden Ones in Alamut op een zoektocht naar antwoorden. Basim zal worden ingesproken door twee getalenteerde acteurs: Lee Madjoub voor de VO en Eyad Nassar voor de Arabische versie, want Assassin’s Creed: Mirage is de eerste Assassin’s Creed-game die wereldwijd uitkomt met volledige Arabische lokalisatie, inclusief tekst en stem. Zij voegen zich bij de ongelooflijke cast van Mirage met Shohreh Aghdashloo, die Roshan, de mentor van Basim in de Hidden ones, zal vertolken.

Vanaf vandaag is Assassin’s Creed: Mirage beschikbaar voor pre-order op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X | S, Xbox One en Amazon Luna, evenals op Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Spelers kunnen zich ook abonneren op Ubisoft+ om toegang te krijgen tot het spel bij de lancering. Pre-orders zijn beschikbaar voor de Assassin’s Creed: Mirage standaard editie, evenals de als de Assassin’s Creed Mirage Deluxe Edition en Collector’s Case:

Fans die Assassin’s Creed Mirage vooraf bestellen, ontvangen bij de lancering een exclusieve bonusqueeste genaamd The Forty Thieves, waarin spelers de mysteries van Ali Baba’s legendarische grot ontdekken.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password