Assassin’s Creed III Remastered (Switch)

Assassin’s Creed III Remastered (Switch)
Assassin’s Creed III Remastered (Switch)
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Eind maart bracht onze Dennis een uitgebreide review van Assassin’s Creed 3 Remastered. Hier beschreef hij erg mooi hoe hij dit derde deel opnieuw een kans gaf. Zijn omschrijving van het verhaal en alle extra’s in deze remastered versie is erg uitgebreid dus verwijs ik hiervoor graag naar zijn artikel. Ik wil de focus daarom nu leggen op de eerste AC-game op de Switch en hoe deze combinatie in de smaak valt.  

De switch ontmoet Assassin’s Creed

Nee, ik wil of moet de Nintendo Switch niet meer voorstellen aan onze lezers. Iedereen die een switch heeft, kent zijn opties en heeft zijn voorkeuren van speelstijl. Dat is nu eenmaal het voordeel van een console die zo veelzijdig is als deze. Ik twijfel er niet aan dat zowat iedereen wel eens afwisselt in deze speelmogelijkheden en dus ook aanvoelt dat mobiel spelen terug een aangename mogelijkheid is.

Ook AC moet ik niet voorstellen. De franchise is ondertussen bij zowat iedere gamer bekend en bij een meerderheid geliefd. Sinds de eerste game op de PS3/Xbox 360 is de speelstijl, net zoals de vormgeving van het verhaal, erg kenmerkend geworden. De strijd tussen assassijnen en tempeliers is een verhaal wat menig gamers bezig houdt. Voor wie toch een korte samenvatting wilt en geen tijd heeft om uit te wijken naar Dennis zijn artikel vat ik het verhaal nog even samen. In de eerste AC maken we kennis met Desmond. Deze jongeman is een afstammeling van een lange reeks assassijnen maar heeft zich afgewend van zijn familie en hun levenswijze. Hij is ondertussen echter gevangen door tempeliers en gedwongen om gebruik te maken van de ‘Animus’. Deze machine plaatst je in het leven van één van je voorouders, zodat je zijn verhaal kunt herbeleven. Het doel van de tempeliers is om voorwerpen terug te vinden die de eeuwenoude strijd tussen tempeliers en assassijnen kunnen beïnvloeden. In dit derde deel van het verhaal volgen we Desmond nog steeds. Na avonturen in de middeleeuwen en de renaissance in Italië bevinden we ons nu in het midden van de Amerikaanse revolutie.

Tijd om te spelen

Zowel de console als de game zijn bekend genoeg om niet opnieuw te bespreken. Wel wil ik overlopen hoe de combinatie van de twee tot uiting komt. Zeker aangezien de game op een console draait die, qua hardware, minder hoog presteert dan zijn generatiegenoten. Wel, ik durf onmiddellijk zeggen dat de game erg mooi aansluit bij de Switch en zijn ‘normale’ waardes. Het beeld, het geluid en de gameplay zijn precies wat ik zou verwachten van de Switch. Ik zeg niet dat ze ondermaats zijn, het oppoetsen van het spel is immers best goed gelukt, ik zeg eerder dat ze niet altijd te vergelijken zijn met een PC of consoles uit dezelfde generatie. Wie een Switch heeft, is hiervan op de hoogte alvorens te beginnen en zal dit dus ook niet verwachten of zich aan storen, net zo min als ik dat heb gedaan. Misschien schuilt trouwens de redding van de combinatie nog in een bijkomende factor. Bij het opstarten en spelen van AC3 hield ik, onbewust, in het achterhoofd dat het ging om een PS3 titel die een nieuwe kans kreeg op de huidige generatie consoles. De gameplay en visuals van de game hebben me op geen enkel manier tekort geschoten, maar dat komt misschien door die bedenking en kennis in mijn achterhoofd.

Er is trouwens nog een factor die me plezier deed in deze combinatie. En hoewel moeilijk uit te leggen, vind ik het nog moeilijker om er niets over te vermelden. Deze franchise, met zijn vrij rondlopen, sluipen, stunts en halsbrekende toeren in het algemeen, geeft een gevoel van vrijheid. Dit gevoel komt niet helemaal tot zijn recht als je in de zetel naar een groot scherm zit te kijken. Oké, het oogt dan nog altijd fijn en het is ontspannen gamen, maar er zat een onverwachte meerwaarde toen ik mobiel begon te spelen en als ‘Haythem Kenway’ mijn vrijheden kon verkennen, terwijl ik zelf mobiel was. Misschien ligt dit puur aan mij en is dit absoluut geen meerwaarde voor andere gamers maar ik ben nu eenmaal het type dat beïnvloedende factoren een meerwaarde vind.

Conclusie

Hate it or love it, AC3 zal zijn voor- en tegenstanders hebben. De combinatie van AC3 en de switch is voor sommige gamers misschien iets overtuigender. Deze samenwerking zet iets op poten wat, volgens mij, een paar gamers juist nodig hadden. Ik heb het ondertussen wel vaak genoeg gezegd: de combinatie van een console die variatie en vrijheid als troef heeft, werkt optimaal met een game die datzelfde centraal zet in zijn gameplay.

Good

  • Vrijheid in spelen is een troef voor deze game

Bad

  • Op zich weinig 'remastered' aan deze versie
6.5

Aardig

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password