Anthem VIP demo niet zonder problemen

De VIP demo van Anthem, vorige vrijdag van start gegaan en beschikbaar voor wie een pre-order heeft geplaatst en voor wie EA Access heeft, heeft af te rekenen met de nodige problemen, groot en klein. Zo geraakten heel wat spelers niet voorbij het startscherm, werden ze geconfronteerd met laadschermen die maar bleven duren en ook crashes kwamen wel eens voor.

In een eerste reactie liet BioWare weten dat het allemaal niets te maken had met het onderschatten van de spelersaantallen, waardoor mogelijk onvoldoende servercapaciteit voorzien werd, maar dat de problemen zich dus elders situeerden. Een deel van de problemen is inmiddels al opgelost, terwijl voor andere problemen een tijdelijke workaround beschikbaar is. Nog andere, hardnekkige problemen, zoals die met het startscherm en de laadschermen, blijven vooralsnog echter onopgelost.

Komend weekend wordt de demo opengesteld voor iedereen, dus hopelijk zijn alle problemen tegen dan van de baan, maar dat valt natuurlijk nog af te wachten. De finale release van Anthem staat gepland op 22 februari, dus BioWare heeft nog even tijd om orde op zaken te stellen.

Ter compensatie krijgen spelers van de VIP demo volgende keer trouwens meteen toegang tot alle vier javelins.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password