Anno 1800: Tourist Season DLC

Anno 1800: Tourist Season DLC
Anno 1800: Tourist Season DLC
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

De vakantie is weer in aantocht! Je weet wat dat wil zeggen voor veel mensen: op reis gaan. We zitten nog steeds temidden een pandemie, maar er is licht aan het eind van de tunnel. In Anno 1800 is er hier niets van te merken en met de nieuwe DLC komt het toerisme ook op gang. Ik heb nog wel enkele eilanden waar je gerust een kijkje mag komen nemen.

Open for business

Met Tourist Season zitten we aan het tweede luik van deze derde Season Pass. Hierin krijgen we een nieuwe Tier, namelijk de Resident Tier, waardoor we toeristen krijgen die overnachten in onze steden. Dit in tegenstelling van de bezoekers die slechts daguitstapjes maakten. Uiteraard moet je wel eerst wat progressie hebben gemaakt alvorens je toeristen kan aantrekken. Zo moet je je “Public Mooring” upgraden, iets wat mogelijk is wanneer je 500 Engineers hebt. Uiteraard ga je ook hotels nodig hebben om je gasten in onder te brengen. Deze nemen best wat plaats in, maar je kan er steeds een 500 toeristen in kwijt. Om meer toeristen te lokken moet je eiland ook interessant genoeg zijn, en hier komen de basis behoeften en hun geluksmeter in beeld. Net zoals je werkers hebben ze nood aan eten en drinken welke je kan aanbieden in nieuwe eet- en drink gelegenheden. Bouw ook wat plaatsen om te bezoeken zoals een zoo, museum of theater zodat je toeristen wat te doen hebben.

Een gelukkig toerist geeft ook gretig uit. Geen betere plaats dan een van je lokale restaurantjes, café of bar. Deze werken zowat hetzelfde als “Public service” gebouwen, met de uitzondering dat er een extra uitdaging is in de vorm van het nieuwe recepten systeem. Je kiest zelf een recept, dessert of drank dat je gebouw zal serveren. Elk van deze zaken heeft uiteraard specifieke ingrediënten nodig, dus plaats best een opslagruimte in de buurt. Dankzij de vorige DLC kan je ook gemakkelijk routes opzetten om aan ruilhandel te doen en zo nodige ingrediënten verkrijgen.

Getting around

Allemaal leuk en wel dat je een zoo of leuke eetplekjes hebt voorzien, maar je toeristen moeten er ook gemakkelijk geraken natuurlijk. Als we zelf op vakantie gaan dan willen we, de meeste onder ons toch, dat liefst niet te voet doen als het ver uit de buurt ligt. Dan nemen we uiteraard liever het openbaar vervoer, en meestal zal dat de bus zijn. Ook hier kan je bushaltes plaatsen om zo een route op te stellen tussen je verschillende bezienswaardigheden.

Nu we het toch over bezienswaardigheden hebben, er zit in deze DLC ook een nieuw imposant monument dat je in je steden kan plaatsen, de “Iron Tower”. Ten slotte komen er ook nog een deel andere zaken zoals souvenir winkels, uitkijkpunten, boomgaarden en zoveel andere bij om je omgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Improvements for everyone!

Naast deze DLC kreeg Anno 1800 ook een gratis update met enkele interessante trekjes waardoor speler het volgende kunnen doen:

  • Het terug laten aangroeien van bossen in gebieden die al gekapt werden
  • De snelheid van het spel kan met 50% vertraagd worden (naast de bestaande opties om te pauzeren en versnellen)
  • Je profiel aanpassen tijdens een sessie
  • Vernieuwde ondergronden voor ornamenten
  • Gebruik maken van een wachtrij voor het Research instituut
  • Geld sturen naar andere spelers in multiplayer

Conclusie

Zoals je kan lezen brengt ook deze DLC weer heel wat nieuwe dingen met zich mee. Deze nieuwe uitdagingen zorgen weer voor heel wat uren speelplezier en een goed excuus om Anno 1800 weer wat meer aandacht te geven temidden van al de nieuwe games.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password