Animal hospital

Animal hospital
Animal hospital
Release Datum:Genre:Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Velen onder ons zullen het wel kennen. De herhaaldelijke en terugkerende vraag ‘mag ik een spelletje spelen op je telefoon?’ Mijn 2 dochters krijgen er geen onbeperkte toegang tot, maar als de ene een activiteit heeft, terwijl de andere geduldig moet wachten in een cafetaria of iets gelijkaardigs, geef ik mijn smartphone wel eens door. En wat spelen ze dan? Een spel waarin ze poppetjes van kledij moeten voorzien of een tandartsspel met dieren. Dus als ik dan een spel genaamd ‘Animal Hospital’ krijg aangeboden, dan spring ik toch op die kar zeker? Natuurlijk dat, en ik zeg nu of dat een goed of slecht idee van me was.

Net afgestudeerd en al een praktijk

Om een kindvriendelijke game op de tafel te toveren is er gekozen om niet echt een diepgaand of uitgebreid verhaal uit te werken. We leren in het begin van het spel dat je een pas afgestudeerde dierenarts bent die een oude praktijk erft van je grootmoeder. Al gauw krijg je allerlei dieren over de vloer met een waaier aan kwaaltjes en problemen waar jij je over zal ontfermen met het doel om deze te verhelpen. Erg basic dus en daar is zeker niets mis mee. Hierbij vond ik initieel trouwens dat we een beetje een omgekeerde wereld voorgeschoteld kregen, aangezien je op zoek moet gaan naar de kwaaltjes en niet de oplossingen. Met je camera beweeg je over en rond het lichaam van het dier op zoek naar het probleem waarna je, als je het eenmaal hebt gevonden, de oplossing automatisch voorgesteld krijgt. Een beetje vreemd dacht ik dus in het begin, maar om het spel makkelijk, leuk en luchtig te houden zag ik al snel de logica van de keuze in. Zeker toen ik merkte dat niet elk kwaaltje voor de hand liggend was of meerdere stappen van je verwachtte om tot het resultaat te komen. Nu, ik weet niet hoe ingewikkeld of uitgebreid je het nu voor ogen haalt, maar je mag hier nog steeds een relatief simpele procedure en lage moeilijkheid bij voorstellen hoor. Het is en blijft immers een spel gericht op jonge kinderen. Op deze manier verdien je uiteraard geld waardoor je kan investeren in je dierenkliniek. Naargelang het spel verder vordert, heb je nood aan nieuw apparatuur of nieuwe mogelijkheden in je kliniek zoals de kans om te overnachten ter observatie.

Does this hurt

Zoals ik al zei, mag je een best lage drempel verwachten qua moeilijkheidsgraad enzo, maar ook de controles vallen onder deze noemer. Ik sprak in de intro al over een tandartsspel dat mijn dochters graag spelen op mijn smartphone. Hierbij moeten ze poetsen, deppen, bevestigen en noem maar op. Uiteraard is dit met de beweging van een vinger over het scherm uit te voeren. In deze game werd precies hetzelfde idee gebruikt. Het uitsmeren van een zalf of andere handelingen waarbij cursor even heen en weer moet bewegen doe je effectief door deze heen en weer te laten bewegen met je joystick. Al meermaals heb ik tegen mijn kinderen moeten zeggen dat het niet is zoals op de smartphone, maar dat het moet gebeuren met de controller. Animal Hospital ziet er natuurlijk wel wat beter uit dan die gratis game op mijn telefoon, waardoor de titel wel als een meerwaarde aanvoelt. Daarbij heb je in deze game aanzienlijk meer opties, dieren, doelen en variatie waardoor het spelen veelzijdiger en in het algemeen aangenamer aanvoelt.

Conclusie

Animal Hospital zorgt voor wat plezier bij de jonge generatie spelers. Het verzorgen van allerlei diersoorten, zowel lokale als exotische en zelfs fantasiewezens, zorgde voor een leuk en kleurrijk gebeuren voor mijn kindjes. Ook het opzoeken van de kwaaltjes zorgde voor voldoening bij de meisjes waardoor ik kan afleiden dat het spel absoluut geschikt is voor kindjes van 5 tot minstens 7 jaar. Toegegeven zou ik in de winkel niet bepaald overtuigd raken van het spel, aangezien ik een gratis, gelijkaardige game op mijn smartphone heb staan, maar na het uitgebreid testen ervan moet ik toegeven dat deze game aanzienlijk meer te bieden heeft dan dat, voor mij alvast, irritant spel op mijn telefoon.

Good

  • Variatie in kwaaltjes en dieren
  • kleurrijk en mooi

Bad

  • moet opboxen tegen gratis alternatieven op smartphone
7

Goed

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password