Animal Crossing: New Horizons DLC – Happy Home Paradise

Animal Crossing: New Horizons DLC – Happy Home Paradise
Animal Crossing: New Horizons DLC – Happy Home Paradise
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Pakweg anderhalf jaar geleden verscheen er een game op de Nintendo Switch die mij maandenlang elke dag heeft doen terugkeren om het te spelen. Ik heb het uiteraard over Animal Crossing: New Horizons. Gedurende het jaar kwamen er regelmatig updates uit en viel er altijd wel iets speciaal te doen bij feestdagen en in bepaalde periodes. Sneeuwvlokjes in de winter en bijhorende recepten om vanalles mee te maken of griezelen tijdens Halloween met leuke decoraties. Maar na een jaartje begon ik steeds minder en minder terug te keren naar mijn eiland. Maar sinds een kleine week geleden ben ik wel weer aan het terugkeren, dankzij enkele nieuwigheden die verschenen met een gratis update, maar ook dankzij de DLC “Happy Home Paradise”. De moeite om het virtuele vliegtuig weer op te stappen vraag je? Vlieg maar mee, en ik vertel het je met veel plezier!

The Free

Laten we eerst beginnen met hetgeen sowieso voor iedereen beschikbaar is gesteld sinds de update voor versie 2.0. Zodra je opstart na het updaten van je game zal Isabelle je vertellen dat je vanaf nu “ordinances” kan activeren. Dit zijn regels die je kan instellen voor je eiland die er voor zorgen dat de winkels een uur langer open blijven en dorpelingen ‘s avonds actiever zijn, of dat iedereen helpt met het plukken van onkruid. Er zijn momenteel vier verschillende van deze regels, maar je kan er slechts één activeren en inwisselen met een andere als je niet tevreden bent. Dit is echter niet gratis en je zal elke keer je een nieuwe “ordinance” wil activeren 20.000 Bells moeten betalen. Op zich wel een leuke toevoeging want je kan op deze manier je speelervaring wat meer stroomlijnen met je dagelijks patroon.

Er maken ook nog 2 iconische personages, eindelijk, hun terugkeer. De eerste is Kapp’n, die je met zijn boot naar een deel nieuwe eilanden voert terwijl hij je entertained met zijn liedjes. Zo een tochtje kost je wel 1000 Nook Miles, maar dat is het zeker waard. Dit zijn overigens niet dezelfde eilanden waar je naartoe vliegt met Dodo Airlines. Naast Kapp’n komt ook Brewster zijn koffiebar openen in het museum, nadat je hem hebt weten te vinden. In principe is het de bedoeling dat je hier gesprekjes kan voeren maar als je niet online speelt dan zal elk zitje gereserveerd zijn behalve eentje aan de bar. Je kan wel via Amiibo andere dieren uitnodigen. Aan de bar kan je een koffie drinken en… wel, dat is het eigenlijk. Hier hoop ik wel dat er nog iets extra voorzien wordt, zoals eventueel optredens van K.K. Slider of dergelijke.

Ten slotte nog enkele kleine zaken, maar toch het vermelden waard. Er staat nu een radio buiten aan het gemeentehuis, hiermee kan je samen met de andere inwoners meedoen aan een groep stretching sessie. Leuk voor eens een keertje te doen, maar na een keertje heb je het wel gezien. Verder kan je nu ook Gyroids vinden en, om het lijstje met nieuwigheden af te sluiten, kan je nu ook koken en een hele boel nieuwe recepten vinden om al deze gerechten te kunnen bereiden.

The Paid

Hoe zit het nu met de DLC waar je voor moet betalen? Wel, deze DLC bevat de “Happy Home Paradise” update waardoor, via Dodo Airlines, je kan gaan werken voor Lottie. Zij verhuurt vakantie huisjes, en het is jouw taak om deze in te richten. Je zal de klanten moeten aanspreken om hun interesse te wekken in een vakantiehuis, daarna luister je naar hun wensen en zoek je een perfect plekje uit voor hun. Eenmaal gearriveerd op de locatie waar hun nieuwe vakantiehuisje staat, kan je beginnen met de inrichting. Elke klant heeft een bepaald thema en bepaalde voorwerpen waar je rekening mee dient te houden. Verder mag je je helemaal uitleven en zal de klant je achteraf beoordelen op het resultaat. Heb je het goed gedaan, dan word je ook nog betaald. Niet in Bells maar wel in Poki, de munteenheid op het resort. Deze verdiensten kan je enkel op het resort gebruiken in het winkeltje om voorwerpen te kopen die je elders niet kan vinden.

The Package Deal

Allemaal goed en wel, maar die DLC kost toch 24,99€, wat zeker niet niets is. Of dat het waard is voor de update, dat hangt vooral af van hoeveel tijd je gaat steken in het ontwerpen van de huizen. Persoonlijk heb ik er toch al heel wat uren in gestoken, maar zou ik de DLC niet los gekocht hebben. Er is nog een andere mogelijkheid om toch aan deze DLC te komen zonder dat je hem apart moet kopen, hoewel het natuurlijk nog niet helemaal gratis is. Ik bedoel hiermee dat je de DLC kan verkrijgen door een abonnement te nemen op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Deze optie is uiteraard iets duurder dan het gewone Nintendo Switch Online abonnement, maar je krijgt er ook nog enkele andere extra’s voor, namelijk de mogelijkheid om N64 en Sega Mega Drive klassiekers te spelen.

Conclusie

Zelfs als je de betaalde DLC niet aanschaft zijn er een hele hoop nieuwe zaken te zien en ontdekken. Verschillende iconische personages maken hun lang verwachte terugkeer en je hebt weer heel wat extra opties om je eiland te vormen naar je eigen verbeelding. Wil je toch nog meer uit je verbeelding halen, dan kan je de “Happy Home Paradise” DLC ook nog aanschaffen voor 24,99€ en je creativiteit loslaten tijdens het inrichten van de vele vakantiehuisjes in het nieuwe resort waar je aan de slag kan gaan.

Lijkt de prijs je toch wat hoog voor deze uitbreiding, dan kan je altijd ook het Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket abonnement nemen zodat de DLC in die prijs inbegrepen zit. Als extra krijg je dan ook nog toegang tot een deel N64 en Sega Mega Drive klassiekers, waar er geregeld nog nieuwe bij gaan komen!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password