AMD ‘bevestigt’ komst Xbox Scarlett in 2020

De CPU is de motor waarop onze consoles draaien. En AMD levert die dingen. Zij weten dus meer over de Scarlett dan wij.

AMD levert nu al de Jaguar CPU die in de Xbox One gebruikt wordt. Het is zeer waarschijnlijk dat zij ook de chips voor de Xbox Scarlett gaan leveren. De CEO van AMD, Lisa Su, liet weten dat er een daling in cijfers te zien was wat betreft het APU chip-deel. Maar ze voegde hieraan toe dat het bedrijf vanaf 2020 een aanzienlijke groei verwacht. Al zegt dit niet specifiek dat het met de Xbox Scarlett te maken heeft en laat het geen duidelijke datum zien, toch zou je er uit kunnen concluderen dat de volgende Xbox waarschijnlijk in 2020 het licht gaat zien. Lisa voegde namelijk toe dat ze zich heel fijn voelen bij hun semi-custom klanten, oftewel de consolebouwers.

De Scarlett zal dus met enige zekerheid opnieuw een APU van AMD gaan gebruiken. Dit klopt ook met de berichten dat de Playstation 5 een 8-core AMD Ryzen CPU heeft. Ontwikkelaars zijn al met de dev kit van deze opvolger van de PS4 bezig en Square Enix zal de volgende Avengers game voor de PS5 gaan uitbrengen.

Bethesda heeft al aangegeven dat men de nieuwe Xbox al aan het bespreken is met Microsoft.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password