Alles wat je moet weten over World of Warcraft: Dragonflight

Op 28 november lanceert Blizzard Entertainment World of Warcraft: Dragonflight, de negende uitbreiding voor de franchise.

Het nieuwe avontuur speelt zich af op de Dragon Isles, een nieuw continent met vijf zones. De Isles bestaan al jaren in de World of Warcraft lore, maar dit is de eerste keer dat spelers de locatie mogen verkennen.

Blizzard heeft ook een vernieuwing van enkele kernfuncties aangekondigd, samen met de introductie van een nieuw speelbaar ras en een nieuwe klasse. Terwijl de Dragon Isles ontwaken en spelers zich voorbereiden op een avontuur in een nieuw tijdperk, kun je vooroplopen door te ontdekken wat er in de nieuwe uitbreiding van het spel zit.

Vijf dingen die je moet weten over World of Warcraft: Dragonflight

1. Waar zal de gameplay van Dragonflight om draaien?

De Dragon Isles waren ooit het hart van het drakenrijk, totdat de draken werden gedwongen hun oude thuisland achter te laten in de nasleep van de grote vernietiging, die het gevolg was van de aanvallen van het Legioen op Azeroth en waarbij veel magie van de eilanden werd weggezogen.

Nu ontwaken de eilanden weer, vol elementaire magie, en de draken zijn klaar om hun nalatenschap terug te winnen en terug te keren naar hun rechtmatige plaats als beschermers van Azeroth. Maar de Isles zijn ongetwijfeld veranderd in de afgelopen 10.000 jaar, met nieuwe uitdagingen en de terugkeer van oude vijanden die moeten worden geconfronteerd en verslagen voordat de draken echt hun voorouderlijk huis kunnen opeisen.

Tijdens hun avontuur door de Dragon Isles kunnen spelers de draken helpen, hun oude landen verkennen en lang verloren geheimen ontdekken, maar ook andere sterfelijke rassen tegenkomen, zoals de Tuskarr die terugkeren naar Dragonflight.

2. Waar speelt Dragonflight zich af?

De uitbreiding speelt zich af op een onontdekt continent, de Dragon Isles. Omdat het meer dan 10.000 jaar verborgen is geweest, hebben weinigen ervan gehoord en zijn er nog minder geweest, dus er is genoeg te ontdekken voor oude en nieuwe spelers.

De Dragon Isles is het grootste continent ooit gemaakt voor een World of Warcraft-uitbreiding. Deze is speciaal ontworpen voor Dragonriding, een nieuwe vorm van luchtbeweging in het spel. Spelers kunnen het luchtruim kiezen in de nieuwe zones en een aanpasbaar drake mount verdienen in elk van de vier hoofdlevelzones.

The Isles bestaan uit vijf zones, vier daarvan zijn leveling zones. De Forbidden Reach is de startzone voor Dracthyr Evokers. Bij de eerste spelen kunnen zij de zones alleen in de volgende volgorde doorlopen:

  • The Forbidden Reach (alleen Dracthyr Evokers)
  • The Waking Shores
  • Ohn’ahran Plains
  • The Azure Span
  • Thaldraszus

3. Welke nieuwe personages zullen in de uitbreiding voorkomen?

De uitbreiding voegt een nieuw draconisch ras toe, de Dracthyr. World of Warcrafts eerste speelbare combinatie van ras en klasse. Spelers kunnen schakelen tussen een humanoïde gezichtsvorm en een draconische vorm om vijanden te bestrijden en obstakels te overwinnen, beide kunnen worden aangepast bij het creëren van een personage.

Dracthyr krijgt zijn eigen unieke speelbare klasse: de Evoker. Spelers moeten hun bondgenootschap kiezen, Horde of Alliance. Evokers hebben twee belangrijke specialisaties: verwoesting en instandhouding, wat betekent dat ze vanuit de lucht kunnen vechten met vurige ademaanvallen en magische vaardigheden kunnen gebruiken om hun bondgenoten te ondersteunen.

Spelers maken kennis met het verhaal van de Dracthyr in een gloednieuwe startervaring en kunnen de nieuwe vaardigheden beoefenen voordat ze de Dragon Isles verkennen. Dracathyr is beschikbaar voor spelers vanaf level 58.

4. Wat zijn enkele van de nieuwe functies?

Dragonflight introduceert een complexer talentensysteem waarmee spelers nieuwe combinaties van spreuken en vaardigheden kunnen creëren. De belangrijkste “class tree” bevat nuttige vaardigheden voor je class, terwijl de “specialisation tree” offensieve of helende krachten versterkt, en zich richt op de huidige rol en zich aanpast aan de specialisatie waarin je je bevindt. Als spelers een specialisatie kiezen, wordt de tree aangepast aan hun behoeften.

Met het nieuwe talent tree systeem kunnen spelers combinaties van spreuken en vaardigheden maken die voorheen niet mogelijk waren.

De UI krijgt ook zijn eerste grote vernieuwing in 18 jaar en zal het ontwerp verbeteren zodat het aantrekkelijker, toegankelijker en aanpasbaar wordt. Spelers kunnen een overzichtelijker uiterlijk verwachten, met een grotere minimap en gezondheidsbalk voor het gemak. De HUD is ook verbeterd en spelers zullen nu selectieve elementen over het scherm kunnen verplaatsen die kunnen worden opgeslagen, bewerkt, gekopieerd en benoemd.

5. Wat zijn de nieuwe beroepen van Dragonflight?

In Dragonflight zullen beroepen een enorme herziening ondergaan met als drie belangrijkste aspecten:

  • Crafting orders – stelt spelers in staat andere spelers te vragen iets voor hen te craften, zelfs als ze niet het juiste beroep of de juiste specialisatie hebben om het zelf te doen.
  • Crafting-specialisaties – craft voorwerpen van een hogere kwaliteit door je te richten op een bepaald gebied van een gekozen vakgebied.
  • Kwaliteit – de kwaliteit van crafted items is ook aangepast: hoe beter het item, hoe nuttiger het zal zijn.

Hierdoor kunnen spelers hun vakmanschap aanscherpen, wat kan leiden tot een grote klantenkring gebaseerd op een reputatie voor hoogwaardige items.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password