Akka Arrh komt dit voorjaar naar PlayStation VR2

Later dit voorjaar serveert Atari een trippy dosis gamepsychedelica met de PlayStation VR2-versie van Akka Arrh, de veelgeprezen arcadeshooter van Jeff Minter die in 2023 op pc en consoles werd gelanceerd.

In deze onverwachte VR-uitvoering overstijgt Akka Arrh de 2D-restricties en onthult een nieuwe dimensie van gameplay die even meeslepend als intuïtief is. De PS VR2-ervaring tilt de game van een louter visueel spektakel naar een volledig omhullende reis in Minter’s hypnotiserende universum.

Hier zijn spelers niet alleen getuige van de chaos, ze stappen erin. Elke laag van hectische actie, voorheen samengeperst in de 2D-ruimte, ontvouwt zich nu in een rijk 3D-landschap. In deze surrealistische VR-wereld van trapsgewijze vormen, kleuren en geluiden komt elk element van Minters visie tot leven met een intensiteit en helderheid die ooit onvoorstelbaar was, waardoor Akka Arrh verandert in een ongeëvenaarde zintuiglijke odyssee.
In Akka Arrh besturen spelers een commandocentrum dat klaarstaat om tegemoetkomende vijanden te vernietigen. Spelers beginnen met bommen die een keten van reacties op het scherm in gang zetten. Als vijanden worden verslagen, verzamelen spelers kogels die worden gebruikt om de vermenigvuldiger hoog te houden. Uiteindelijk is Akka Arrh een unieke shooter die spelers uitdaagt om elk zorgvuldig getimed schot te plannen om hun highscore te maximaliseren!

Zoals bij veel arcadegames komt succes voort uit een combinatie van snelle reflexen en uithoudingsvermogen. Toen Jeff Minter besloot om Akka Arrh opnieuw te bekijken als een nog niet uitgebracht arcadeprototype, zag hij het potentieel voor iets diepers. In Jeffs handen is het spel meer dan een vectorgebaseerde blaster. Akka Arrh dwingt je om strategisch, geduldig en zelfs bedachtzaam te zijn. Je leert te anticiperen op de ritmes van het spel en een hoge score is waarschijnlijk het gevolg van een techno-geïnduceerde zen-flow-toestand.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password