Akira meets Furi in Gripper, de cyber-fiets actiegame vol baasgevechten die in 2023 verschijnt

Ontwikkelaar Heart Core LTD kondigt vandaag aan dat zijn verhaalgedreven actiegame Gripper binnenkort uitkomt op Windows PC en Nintendo Switch. Gripper, tot leven gebracht door een getalenteerd ontwikkelingsteam met onder andere Assassin’s Creed Valhalla en Rainbow Six Siege als credits, is een verhaalgedreven actiegame op wielen, met furieuze, donkere synthtracks, emotioneel geladen verhaallijnen en een explosieve cyberpunk-setting die zeker zal opwinden en verrukken.
In Gripper kruipen spelers in de stoel van None, een cyberbiker die vastzit in een instortende wereld. None, die lang van zijn ouders is gescheiden, wordt teruggeworpen in hun leven en moet de wereld redden van de AI die bekend staat als Zero. Daarvoor moet hij door post-apocalyptische landschappen racen die door verraderlijke tunnels met elkaar verbonden zijn, dode landen verkennen met de hulp van zijn gemechaniseerde kattenvriendje Cat-Kit, en uiteindelijk meedogenloze bazen verslaan door hun harten te grijpen en eruit te rukken.

“We staan te popelen om spelers in de spannende wereld van Gripper te krijgen, zodat ze de innemende emotionele kern en boeiende actie kunnen ervaren waar we de afgelopen jaren aan hebben gewerkt,” aldus Heart Core LTD medeoprichter Kirill Zolovkin. “Het is geweldig om zo dicht bij de lancering te zijn en we willen spelers uitdagen met zowel de dynamische eindbazen van de game, als met het overkoepelende verhaal over liefde, verlies en pogingen om verdriet te overwinnen.”

De core gameplay loop van Gripper bestaat uit drie fases: de Main Hub, Tunnels en Boss Fights. In de Main Hub kunnen spelers hun motor upgraden en aanpassen, verbruiksgoederen installeren voor het komende gevecht en, misschien wel het belangrijkste, praten met de schattige, intense metgezel Cat-Kit. Tunnels bevatten rij- en glijacties op aanstekelijke synthetische beats, geïnspireerd op het werk van Carpenter Brut. De eindbaasgevechten ten slotte bevatten kolossale vijandelijke mechs die de verschillende stadia van rouw symboliseren en elk een andere zwakke plek hebben die een unieke aanpak vereist om te overleven. Door de beste strategieën voor elk deel van het spel te leren, kunnen spelers helpen de wereld recht te zetten, het grote kwaad van Zero te verslaan en zelfs een kans maken om hun ouders te redden.

Hoewel Gripper een bombastisch, op fietsen gebaseerd actiespel is, bevat het ook een oprecht verhaal over liefde, verlies en het verwerken van immens verdriet.

“Het idee ontstond toen ik mijn moeder verloor, en als gamedesigner wilde ik mijn gevoelens uitdrukken via de gameplay,” aldus Zolovkin. “Zulke gevoelige emotionele onderwerpen komen meestal aan bod in adventure games, maar ik droomde van een boss fight game waarin elke baas een fase van verdriet is. Gedurende het spel scheur je vijanden letterlijk uit elkaar om hun harten te onthullen, die zingen met stemmen van degenen die je hebt verloren. Elk hart geeft je een vaardigheid. Als je ze allemaal terug hebt, ben je klaar om je familie te redden. In plaats daarvan red je jezelf. Het ging nooit om grijpen en scheuren, maar om loslaten.”

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password