AGON BY AOC lanceert G-Menu; één applicatie om alle monitoren en randapparatuur van AOC te beheren

AGON by AOC,  heeft vandaag G-Menu gelanceerd. Met deze nieuwe software krijgen spelers totale controle over alle AGON by AOC-randapparatuur, van monitoren en toetsenborden tot muizen, headsets en muismatten.

AGON by AOC’s gaming-portfolio, welke bekend staat om haar bekroonde monitoren, is de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende muizen, mechanische toetsenborden, muismatten en headsets. De gaming-accessoires van AOC worden geprezen om hun duurzaamheid, kwaliteit, betaalbaarheid, hoogwaardige specificaties en RGB-synchronisatie tussen apparaten voor dat beetje extra flair.

Voor een dergelijk uitgebreid gaming-ecosysteem met monitoren en talrijke accessoires is software nodig, waarmee alle instellingen tegelijk kunnen worden ingezien en aangepast. Voor toetsenborden en muizen betekent dit het toewijzen van functies aan toetsen en knoppen, evenals het aanpassen van de gevoeligheid zoals de repeat rate, polling rate of het DPI-niveau. Voor headsets betekent dit het beheren van de audio-instellingen, waaronder surround sound. Ook de Light FX-instellingen en synchronisatie van de RGB-verlichting voor de monitor, toetsenbord, muis, muismat en headset kunnen worden beheerd dankzij G-Menu.

Met één muisklik maakt G-Menu dezelfde instellingen mogelijk als de scherminstellingen van de monitor. Monitoren die beschikken over AOC’s Light FX-technologie hebben de optie om de RGB-verlichting aan te passen. Zo kunnen spelers met G-Menu de RGB-verlichting eerst bekijken in de software voordat ze deze toepassen op hun randapparatuur (monitor, toetsenbord, enzovoorts). Bovendien maakt G-Menu kleur- en thema-synchronisatie (Light FX Sync) tussen apparaten mogelijk. Hierdoor krijgen zowel de monitor als accessoires hetzelfde RGB-verlichtingspatroon en dezelfde kleuren.

Vandaag de dag kijken gamers op naar hun online helden en willen ze graag in hun voetsporen treden. Om deze reden schaffen ze dan ook randapparatuur aan die wordt aangedragen door hun favoriete streamer of esportsatleet. G-Menu maakt het mogelijk om nieuwe profielen voor specifieke genres of games aan te maken, op te slaan en te delen. In het “Discover”-gedeelte van G-Menu kunnen gamers beschrijvingen en bijpassende apparatuur voor een profiel bekijken. Deze zijn vervolgens naar hun eigen apparaten te kopiëren. Of men nu het DPI-niveau van een muis wilt aanpassen of de kleur- en respons-instellingen wilt nabootsen van een esportsatleet, met G-Menu volstaat één enkele muisklik.

Het nieuwe G-Menu biedt een hoge mate van aanpassingsmogelijkheden:

  • Voor muizen en toetsenborden is er een grote mate van vrijheid om verschillende functies aan de knoppen en toetsen toe te wijzen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het openen van een multimediaspeler en het afspelen/pauzeren van een nummer als taak toe te wijzen. Ook belangrijke taken van internet browsers zoals het verversen van een pagina, het openen van de startpagina, zoeken en meer behoren tot de mogelijkheden. Het toewijzen van basisfuncties zoals documenten openen/opslaan of knippen/kopiëren/plakken is ook geen probleem. Of het nu gaat om games of om alledaagse taken, dit soort aanpassingsmogelijkheden zijn erg handig.
  • Het beheren van macro’s is even cruciaal in bepaalde games, wanneer de actie zo snel gaat dat de speler meerdere toetsen of knoppen tegelijk moet indrukken. Hier komen macro’s goed van pas. G-Menu stelt gamers in staat om macro’s aan te maken en te beheren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld selecteren dat deze macro’s enkel in bepaalde games zijn ingeschakeld, zelfs als de game of toepassing het niet ondersteunt.

G-Menu, de geavanceerde gaming-software van AGON by AOC, is hier te downloaden: https://eu.aoc.com/gaming/gmenu

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password