AEW: Fight Forever

AEW: Fight Forever
AEW: Fight Forever
Release Datum:Genre:, , Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:,

De wereld van professioneel worstelen heeft de afgelopen jaren een revolutie doorgemaakt, waarbij All Elite Wrestling (AEW) zich heeft ontpopt als een grote concurrent voor WWE. AEW heeft de harten van de fans veroverd met zijn alternatieve benadering van worstelen, waarbij de nadruk ligt op in-ring actie en storytelling. Nu waagt AEW zich in de wereld van videogames met hun eerste officiële release, AEW: Fight Forever. AEW: Fight Forever is ontwikkeld door Yuke’s, een ontwikkelaar met een geschiedenis in worstelspellen, en heeft als doel de geest van klassieke worstelspellen te vangen en een arcade-achtige ervaring te bieden. 

Yuke’s is geen onbekende in de wereld van worstelgames en heeft al eerder WWE-games ontwikkeld en brengt een schat aan ervaring en expertise mee naar AEW: Fight Forever. In hun vorige titels lag de nadruk op simulatie, maar AEW: Fight Forever kiest voor een andere benadering. Het doel is om de snelle, pick-up-and-play-ervaring van klassieke worstelgames als WWF No Mercy en WCW/nWo Revenge te recreëren. Dit afscheid van de simulatie-stijl is een verfrissende verandering voor fans die moe zijn geworden van de complexiteit en het realisme van recente WWE-titels.

De worstelaars

Een van de belangrijke aspecten van AEW: Fight Forever is het AEW-rooster. Hoewel niet elk lid van de uitgebreide AEW line-up aan bod komt, biedt de game een momentopname van de sterren van de promotie vanaf 2021/begin 2022. De roster bevat favorieten als The Elite, Chris Jericho, Jon Moxley, Britt Baker, Sting en CM Punk. Elke worstelaar is natuurgetrouw weergegeven, met gestileerde ontwerpen die hen het uiterlijk geven van semi-cartoony actiefiguren. Hoewel de gelijkenissen met de levensechte tegenhangers niet altijd perfect zijn, geeft de algehele presentatie de essentie van het personage van elke worstelaar weer.

Wedstrijdtypen

AEW: Fight Forever biedt een verscheidenheid aan wedstrijdvormen om spelers te vermaken. Van standaardwedstrijden voor singles en tagteams tot uniekere wedstrijden zoals Casino Battle Royale en Exploding Barbwire Deathmatch, er is voor elk wat wils. De game is erop gericht om de spanning en onvoorspelbaarheid van AEW’s kenmerkende wedstrijdtypes na te bootsen, zodat spelers de hoogvliegende actie en intense rivaliteiten kunnen ervaren die kenmerkend zijn voor de promotie.

Strategie en momentum

Zoals eerder vermeld is AEW: Fight Forever geïnspireerd op klassieke worstelgames zoals WWF No Mercy en WCW/nWo Revenge. De gameplay is ontworpen om snel en toegankelijk te zijn, zodat spelers van elk niveau kunnen beginnen en plezier hebben. De besturing is eenvoudig en intuïtief, waarbij elke druk op een knop overeenkomt met een specifieke actie. Stoten, trappen en houdgrepen kunnen met gemak worden uitgevoerd en de momentum-gebaseerde aanval voegt een extra laag strategie toe aan de wedstrijden. Door je momentumbalk op te bouwen kun je verwoestende handtekeningen en finishing moves inzetten, wat je een bevredigend gevoel van kracht en controle geeft.

In AEW: Fight Forever kun je door bepaalde acties in de ring uit te voeren aanvalsbuffs krijgen, waardoor je prestaties verbeteren en je de overhand krijgt in de wedstrijd. Het uitvoeren van aanvalscombo’s, het mixen van je aanval en het taunten van je tegenstander kunnen allemaal tijdelijke buffs opleveren die de effectiviteit van je aanvallen verhogen. Dit mechanisme voegt een strategisch element toe aan de gameplay en moedigt spelers aan om hun bewegingen te variëren en agressief te spelen om momentum op te bouwen. Het beloont degenen die offensief blijven en straft degenen die worden neergeslagen, wat zorgt voor een dynamische en spannende ervaring.

Road to Elite 

Voor spelers die op zoek zijn naar een meer meeslepende ervaring, biedt AEW: Fight Forever het speltype Road to Elite. In dit speltype met een verhaal beginnen spelers aan een reis van nieuwe speler tot wereldkampioen. Als een AEW-ster of een zelfgemaakte worstelaar onderneem je verschillende activiteiten, zoals trainen in de sportschool, dineren in plaatselijke restaurants en omgaan met andere worstelaars. Het speltype bevat beknopte hervertellingen van iconische AEW-verhaallijnen, waardoor je memorabele momenten uit de geschiedenis van de promotie kunt herbeleven. Hoewel het speltype niet veel diepgang en aanpassingsmogelijkheden heeft, biedt het een boeiende verhalende ervaring voor fans van AEW.

Het maken van personages is al heel lang een vast onderdeel van worstelgames, waardoor spelers hun eigen creaties tot leven kunnen brengen. In AEW: Fight Forever zijn de opties voor het maken van personages echter enigszins beperkt. Gezichtssculpturen ontbreken en er zijn slechts een paar vooraf ingestelde gezichtskenmerken beschikbaar om aan te passen. De opties voor uitrusting en kleding zijn ook vrij beperkt, waardoor je maar een beperkt aantal looks voor je personage kunt maken. Bovendien is er geen optie om personages online te delen. Hoewel het maken van personages in AEW: Fight Forever misschien niet zo uitgebreid is als sommigen hadden gehoopt, is er toch een bepaalde mate van personalisatie mogelijk.

Visuals en presentatie

Op het gebied van visuals en presentatie schiet AEW: Fight Forever op sommige vlakken tekort. De graphics zijn gestileerd en doen denken aan actiefiguren, maar kunnen gedateerd en gedetailleerd aanvoelen. Entrances zijn vaak kort en missen de grootsheid van hun levensechte tegenhangers. Bovendien ontbreekt het de game aan wedstrijdcommentaar en substantiële voice-acting, wat afbreuk kan doen aan de algehele beleving. Het is echter belangrijk om te weten dat AEW: Fight Forever een worstelgame in arcade-stijl is en dat de nadruk vooral ligt op de gameplay en niet zozeer op geavanceerde beelden of een filmische presentatie. Hoewel de visuals misschien niet de sterkste kant van de game zijn, geven ze wel de essentie van het AEW-merk weer.

Conclusie

AEW: Fight Forever is een interessant nieuw hoofdstuk in de wereld van worstelgames. De game is ontwikkeld door Yuke’s, een veteraan in het genre, en heeft als doel een arcade-achtige ervaring te bieden die is geïnspireerd op klassieke worsteltitels. Hoewel de game erin slaagt om de snelle pick-up-and-play gameplay van zijn spirituele voorgangers vast te houden, zijn er ook gebieden waar de game tekortschiet. Het rooster bevat weliswaar veel favorieten, maar is niet compleet, er ontbreken enkele opvallende namen. Het speltype Road to Elite biedt een boeiende verhalende ervaring, maar mist diepgang en aanpassingsopties. De opties voor het maken van personages zijn beperkt en de beelden en presentatie kunnen wel wat verbetering gebruiken. Ondanks deze tekortkomingen heeft AEW: Fight Forever het potentieel om zich te ontwikkelen en een belangrijke kanshebber te worden in de wereld van worstelgames. Met updates en verfijningen kan het een must-play worden voor fans van AEW en arcade-stijl worstelgames.

Good

  • Leuke, vlotte arcade gameplay
  • Geweldig roster
  • Makkelijke intuïtieve controls

Bad

  • Voelt af en toe verouderd aan
  • Wat weinig grote sterren
  • Story mode aan de korte kant
7.4

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password