Activision wil meer klassiekers terugbrengen na succes Crash Bandicoot

Tijdens een presentatie over de winstcijfers van Activision in het tweede kwartaal van 2019 zegt CEO Robert (Bobby) Kotick meer klassiekers terug te willen brengen na het succes van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

De CEO geeft aan dat Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ruim 10 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds de release in de zomer van 2017. Kotick ziet dit als een bevestiging van de populariteit van de franchise en denkt dat er waarschijnlijk nog veel andere games zijn die de fans nogmaals zouden willen ervaren: “Als je kijkt naar onze bibliotheek met IP (Intellectual Property, oftewel bestaande franchises – red.), denken we dat er veel IP in zit die fans opnieuw willen beleven. Wat ik voor nu zou zeggen is houd ons in de gaten voor toekomstige aankondigingen.”

Verder dan alleen de remasters denkt hij dat er mogelijkheden liggen bij het innoveren en het bedenken van nieuwe content binnen bestaande IP’s. Recentelijk heeft Activision ook Spyro Reignited Trilogy en Crash Team Racing uitgebracht, die ook zijn gebaseerd op oude franchises.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password