Activision daagt Reddit voor de rechter wegens Call of Duty-lek

Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege de Call of Duty Warzone-lek. De uitgever eist de persoonlijke gegevens van de gebruiker die de modus lekte. Daarmee doelt Activision op de afbeelding van battle-royale-modus Warzone die lekte op Reddit. Activision beroept zich op de Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

“Reddit is de dienstverlener voor de gedagvaardigde Reddit-gebruiker Assyrian2410, die inbreuk makende Activision-inhoud heeft geplaatst”, zo luidt de aanklacht, die op 14 februari werd ingediend. “De inhoud maakt inbreuk op Activisions kopierecht beruste exclusieve rechten. Specifiek maakt het inbreuk op Activisions rechten voor de populaire videogame Call of Duty: Modern Warfare.” Eenmaal geïdentificeerd wil Activision verdere gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Reddit-gebruiker. Ondertussen zijn verschillende afbeeldingen op Reddit en social media offline gehaald met de melding dat de afbeelding inbreuk maakt op Activisions kopierecht van “aankomende videogame Call of Duty: Warzone”.

Reddit heeft momenteel nog niet gereageerd op de aanklacht. Wel blijkt dat het account van de gebruiker is gedeactiveerd. Het is daarnaast de vraag of Reddit de informatie prijsgeeft, omdat de kern van de DMCA bestaat uit het neerhalen van inbreuk makend materiaal. Warzone is al op verschillende plekken gelekt. De battle-royale-game zou 200 spelers ondersteunen, verschillende bekende maps bevatten en binnenkort verschijnen. Er gaan zelfs geruchten dat de modus free-to-play wordt. De modus is echter nog niet officieel aangekondigd.

Warzone

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password