Acer breidt SpatialLabs stereoscopische 3D-portfolio uit met nieuwe laptop en gamingmonitor

Acer heeft vandaag de uitbreiding van zijn SpatialLabs stereoscopische 3D-line-up aangekondigd naar de Aspire-laptops en Predator-gamingmonitors.

De nieuwe Aspire 3D 15 SpatialLabs™ Edition-laptop levert adembenemende 3D-content voor entertainment en creatie op het 15,6-inch UHD-beeldscherm. Hij wordt tevens geleverd met een suite van door AI aangestuurde SpatialLabs-toepassingen voor 3D-weergave en contentcreatie zonder speciale bril waarmee gebruikers hun favoriete content kunnen bekijken en waarmee ontwikkelaars hun ontwerpen in echte 3D-vorm kunnen zien. Met Microsoft Copilot in Windows 11 kunnen gebruikers profiteren van verbeterde creativiteit en productiviteit en door AI aangedreven taakassistentie. Acers suite van oplossingen met ondersteuning voor AI in Acer PurifiedView™ en PurifiedVoice™ tillen vergadergesprekken op de 3D-laptop naar een hoger niveau.

Met de Predator SpatialLabs View 27-gamingmonitor kunnen gamers zich compleet onderdompelen in levensechte 3D-ervaringen. SpatialLabs TrueGame-technologie brengt 3D-gamingwerelden helemaal tot leven zoals gameontwikkelaars dat voor ogen hadden. TrueGame geeft originele 3D-gamedesigns met grotere diepte en contouren weer zodat gamers kunnen genieten van adembenemend realistische 3D. Het Acer Immerse Audio-systeem functioneert als een visuele headset voor omgevingsgeluid.

Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition: ontgrendel indrukwekkende beleving met AI

Om meer gebruikers indrukwekkende 3D-entertainment en creatieve ervaringen te kunnen bieden, integreert de nieuwe Acer Aspire 3D 15-laptop (A3D15-71GM) de geavanceerde optische oplossingen van SpatialLabs met de kracht van een processor tot Intel® Core™ i7 13620H en laptop-GPU’s tot NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 om 3D-beelden en -scenes weer te geven die de aandacht zullen opeisen.

Acer Aspire 3D 15-laptop (A3D15-71GM)

 

De stereoscopische 3D-laptop wordt geleverd met SpatialLabs Experience Center Pro dat een keur aan SpatialLabs-toepassingen en add-ons omvat voor nog betere 3D-ervaringen voor liefhebbers en casual creators. SpatialLabs Go zorgt voor een intensere beleving van de content en maakt gebruik van de systeemeigen AI-modellen van Acer om 2D-content in realtime om te zetten in 3D. Of het nou een foto van een prachtig landschap is, een video van dierbare herinneringen, of zelfs een YouTube-video, SpatialLabs Go genereert dieptekaarten voor uw 2D-content en verandert deze in een oogwenk in prachtige, stereoscopische 3D. Daarnaast biedt SpatialLabs Player volledige controle voor videobeelden naast elkaar, en naadloos schakelen tussen 2D- of 3D-modi tijdens weergave op de Aspire 3D 15.

Makers kunnen realtime gebruikmaken van de SpatialLabs Model Viewer-toepassing en weergavetechnologie om CGI- en CAD-bestandsindelingen te importeren en om te zetten in 3D-illustraties om ideeën te controleren en gedetailleerd te kunnen demonstreren. De 3D-laptop ondersteunt bovendien Acers OpenXR-runtime voor naadloze 3D-contentcreatie in compatibele toepassingen en andere ontwikkelhulpprogramma’s zoals de SpatialLabs Unity- en Unreal Engine-plug-ins om 3D-projecten te versnellen en ondersteuning te verlenen aan nog meer makers in uiteenlopende bedrijfstakken. De 3D-laptop is gemaakt voor de volgende generatie computergebruik en wordt geleverd met Copilot en een speciale Copilot-toets voor snelle toegang tot de AI-assistent. Copilot in Windows ontgrendelt meer creativiteit en productiviteit door de kracht van AI te omarmen voor gepersonaliseerde antwoorden en taakassistentie tijdens werk, creatie of spel.

Of het nou gaat om ontwikkeling van designs of casual kijkplezier, 3D-visuals komen tot leven dankzij ongelofelijke diepte en kleuren van bioscoopkwaliteit op het 15,6-inch UHD IPS-scherm met 100% ondersteuning voor het Adobe RGB-kleurengamma en de mogelijkheid om te switchen tussen 2D en 3D weergave. Tijdens videogesprekken werken Acer PurifiedVoice en PurifiedView bovendien samen zodat gebruikers er op hun best uitzien en op hun best klinken met ruisreductietechnologie en camera-effecten met AI. Ondanks de zware werkbelasting door de 3D-weergave blijven de interne elementen van de Aspire 3D 15 koel en functioneel dankzij Acers TwinAir-technologie en thermische beheersysteem met drie koperen pijpen die helpen hitte op efficiënte wijze af te voeren. Systeemonderhoud en prestatiemonitoring op het apparaat is heel simpel dankzij de AcerSense™-utility-app die met slechts één klik op de speciale AcerSense-knop kan worden geopend. Ook het grote geheugen van de Aspire 3D 15 tot wel 32 GB aan DDR5 en opslag tot 2 TB zal zeer op prijs worden gesteld, net als de diverse connectiviteitsopties met een HDMI 2.1-poort, een USB Type-C Thunderbolt™ 4-poort en WiFi 6-compatibiliteit.

Predator SpatialLabs View 27-gamingmonitor: 3D-gaming maar dan anders

Acer heeft zijn lijn met stereoscopische 3D-beeldschermen uitgebreid met de nieuwe Predator SpatialLabs View 27-gamingmonitor waarmee gamers nog dieper in de grootsheid van 3D-wereld kunnen duiken. De SpatialLabs TrueGame maakt gebruik van de systeemeigen shader- en stuurprogrammatechniek voor de ontwikkeling van individuele 3D-profielen met bestaande diepte-informatie uit de games. De nieuwste 3D Ultra-modus met de tweede virtuele camera vertoont meer diepte en geometrie in iedere scène en biedt tevens een breder aanbod aan 3D-stereoconfiguraties zodat gamers de visuele effecten en intensiteit naar wens kunnen aanpassen. Door op de gepatenteerde One-click Game Play-functie te klikken, worden games automatisch gestart in hun vooraf geconfigureerde 3D-profielen. Er worden bovendien maandelijks meer AAA-games en klassiekers toegevoegd.

Predator SpatialLabs View 27-gamingmonitor

Acer Immerse Audio vult de sensorische 3D-ervaring op de gamingmonitor aan met de alomvattende, ruimtelijke geluidstechnologie. Rijke soundscapes echoën uit de dubbele 2,5W luidsprekers, verbeterd door de combinatie van door AI aangestuurde bundelvormende, akoestische transmissies en de head-trackingoplossingen om het gevoel van het gebruik van surround-soundhoofdtelefoons te produceren. Zelfs zonder de daadwerkelijke hardware, kunnen gamers genieten van elk geluid, iedere emotie en alle opzwepende scènes wanneer ze in hun favoriete gamingwereld stappen.

2D- en 3D-visuals trekken de aandacht met briljante kleuren op het Predator SpatialLabs View 27-inch, 2D-3D switchable 4K-scherm dankzij de razendsnelle vernieuwingsfrequentie van 160 Hz, helderheid van 400 nits en de kleurnauwkeurigheid van Delta E< 2. Met AMD FreeSync™ en NVIDIA® G-SYNC®- compatibiliteit levert de 3D-gamingmonitor levendige beelden zonder haperingen, ook wanneer er bij extreem weinig licht wordt gespeeld.

Voor professionele makers en ontwikkelaars was de Acer SpatialLabs View Pro 27 eerder gelanceerd als onderdeel van de SpatialLabs oplossingen om de manier waarop 3D-ideeën en audiovisuele elementen vorm krijgen, naar een hoger niveau te tillen om ieder designdetail en concept dichterbij de werkelijkheid te brengen.

Acer SpatialLabs View Pro 27

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition (A3D15-71GM) is vanaf maart in de Benelux verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf EUR 1699.

De Predator SpatialLabs View 27 is vanaf Q2 2024 beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs vanaf EUR 1999.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password