Aardman & Atlas V onthullen Jamtastic!, de aankomende Wallace & Gromit Mixed Reality Experience voor The Quest 3

Het recente Meta Connect 2023 evenement onthulde een aantal belangrijke ontwikkelingen die de aandacht hebben getrokken in de tech wereld. In het epicentrum van het laatste nieuws en de aankomende releases staat de baanbrekende headset, de Meta Quest 3, die klaar staat om een nieuw tijdperk van mixed reality entertainment in te luiden. Als onderdeel van dit spannende evenement kreeg de wereld een voorproefje te zien van een gloednieuwe mixed reality-game met Wallace & Gromit.

De korte clip die werd gedeeld tijdens Meta Connect onthulde een mixed reality game waarin spelers Wallace’s ingewikkelde ‘jam toast bezorgsysteem’ moeten testen met een steeds grotere verscheidenheid aan doelen die hun echte omgeving overnemen… samen met de rotzooi die ze onderweg maken!

Atlas V en Aardman hebben bevestigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van deze mixed reality (MR) game voor de aankomende Meta Quest 3 headset, genaamd Jamtastic! De game is beschikbaar voor Quest 2, 3 en Pro headsets en is inbegrepen bij de aankoop van The Grand Getaway VR (teaser, perskit, officiële site) die eind dit jaar wordt uitgebracht.
Dit mixed reality-spel brengt het publiek nog dichter bij de VR-ervaring door ze uit te dagen om als Wallace’ eigen apparaattester op te treden terwijl hij weg is op zijn Grand Getaway.

Spelers krijgen de nieuwste ontbijtattributen van Wallace: een handbediend Jamkanon en een stortvloed aan doelzoekende broodroosters die allemaal getest moeten worden.

Jamtastic! maakt gebruik van de stereokleurencamera’s van Meta Quest 3 en speelt zich af in de echte omgeving van de speler. Wallace en Gromit komen letterlijk in hun woonkamer en hun wereld in die van de speler.

Jamtastic! is ontworpen met herspeelbaarheid als uitgangspunt. Spelers krijgen naarmate ze vorderen steeds meer chaotische uitdagingen voorgeschoteld, waarbij timing, nauwkeurigheid en snelheid op de proef worden gesteld.
Wallace & Gromit in The Grand Getaway en Jamtastic! zijn een coproductie tussen de met een Oscar bekroonde animatiestudio Aardman en de visionaire makers achter VR-sensaties als Spheres en Gloomy Eyes Atlas V, in samenwerking met No Ghost (Madrid Noir) en Albyon (Monstrorama), en met de steun van immersieve distributeur en uitgever Astrea, het Meta Quest-team en, voor Jamtastic!, de Duitse producent Reynard Films (Biolum). Deze spannende samenwerking belooft een uniek XR-avontuur te brengen dat nieuwe wegen zal inslaan in immersief entertainment.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password