Aankondiging van de 36 teams die deelnemen aan Overwatch World Cup 2023

In 2023 zal de vijfde Overwatch World Cup-competitie de eerste Overwatch World Cup-kampioen sinds 2019 kronen. Regerend kampioen Verenigde Staten en drievoudig winnaar Zuid-Korea zullen proberen voort te bouwen op hun nalatenschap met nog een gouden medaille, maar de lancering van Overwatch 2 brengt nieuwe concurrenten in beeld! Wordt er dit jaar een nieuwe kampioen gekroond? Het is tijd om je concurrerende landen en regio’s te ontmoeten.

Wereldbeker trials en online kwalificatiewedstrijd concurrerende landen en regio’s

Het programma zal bestaan uit drie conferenties, elk met twee afzonderlijke groepen van zes landen en regio’s. Deze landen en regio’s zijn geselecteerd op basis van gegevens over de Overwatch 2-spelerspopulatie. In februari beginnen de aanmeldingen voor de competitiecommissie. Bovendien zal elk deelnemend land en elke regio World Cup Trials organiseren tijdens drie weekenden in februari (10-12 februari, 17-19 februari en 24-26 februari). Wedstrijdcomités zijn verantwoordelijk voor het organiseren van extra team try-outs in maart en het samenstellen van een team van zeven spelers in april.

Naast de 36 geselecteerde landen en regio’s zal Overwatch World Cup 2023 een wildcard uitdaging hebben die vier extra plekken voor teams zal toekennen om mee te doen. Details rond de wildcard challenge worden in februari bekendgemaakt.

In juni strijden teams binnen hun groepen om één van de 16 plekken in de LAN-finale, die in de herfst van 2023 wordt gehouden. Gezien de huidige dynamiek in China en het feit dat een team uit China altijd zeer goed heeft gepresteerd, waaronder twee tweede plaatsen in de laatste twee Overwatch World Cups, zal een team uit China een directe uitnodiging voor de Group Stage ontvangen. Er zullen geen World Cup Trials zijn in China en het Team zal niet deelnemen aan de Online Qualifiers. Het try-out proces in China zal verschillen van dat van andere landen/regio’s. We zullen meer informatie met spelers in de regio China delen over dat proces.

Americas Conference (AMER):

AMER A AMER B
Canada Argentinië
Costa Rica Brazilië
Guatemala Chili
Mexico Colombia
Puerto Rico Ecuador
Verenigde Staten Peru

 

Conferentie Europa en Midden-Oosten (EMEC):

EMEC A EMEC B
België Duitsland
Frankrijk Noorwegen
Groot Brittannië Polen
Italië Saudi Arabië
Nederland Zweden
Spanje Turkije

 

Conferentie Azië-Stille Oceaan (APAC):

APAC A APAC B
Chinees Taipei Australië
Hong Kong India
Indonesië Maleisië
Japan Nieuw-Zeeland
Filipijnen Singapore
Zuid-Korea Thailand

 

Met een team uit China dat één van de 16 plaatsen bezet die doorgaan naar de groepen, is dit de verdeling van de resterende 15 plaatsen waar teams voor zullen strijden in de online kwalificaties.

AMER A EMEC A APAC A AMER B EMEC B APAC B
3 3 3 2 2 2

 

Wedstrijdcomités

Elk team wordt vertegenwoordigd door een competitiecomité dat bestaat uit de volgende drie rollen:

 • General Manager: verantwoordelijk voor teamactiviteiten en communicatie met Blizzard.
 • Coach: verantwoordelijk voor het leiden van tryouts, spelersselectie en alle competitieve aspecten van het team
 • Social Lead: verantwoordelijk voor de sociale media, inhoud en initiatieven van het team.

Denk je dat je hebt wat nodig is om het competitiecomité van je thuisland te leiden? Dit is hoe je erbij betrokken kunt raken:

STAP 1

 • Maak een video waarin je beschrijft wie je bent, waarom je lid wilt worden van het wedstrijdcomité en welke unieke voordelen je kunt bieden.

STAP 2

 • Vul een webformulier in (naam, e-mail, Discord, Battle.net, enz.)
 • Schriftelijke verklaringen voor stap 1 worden hier geaccepteerd in plaats van een video.

STAP 3

 • Indien geselecteerd, zal Blizzard via e-mail of Discord contact opnemen met de volgende stappen.

Aspirant-commissieleden kunnen nu de online sollicitatie invullen. De deadline is op 30 januari 2023. Het selectieproces wordt afgerond van 1-10 februari, waarbij Blizzard de commissieleden voor elk land en elke regio selecteert. Om in aanmerking te komen als comitékandidaat of toekomstige speler voor de Overwatch World Cup 2023, moet je op 1 oktober 2023 ouder zijn dan 18 jaar.

lijf op de hoogte
Volg Overwatch en Path to Pro op Twitter voor updates. Via deze kanalen maken we de definitieve wedstrijdcommissies en spelersroosters bekend. Er is ook een nieuwe website onderweg! Als er vragen of zorgen zijn, kun je ons altijd bereiken.

Helden, het podium is klaar en de wereld kijkt toe! Ben je klaar om je vaderland te steunen en de kampioenen van Overwatch World Cup 2023 te worden?

 

FAQ

 • Zijn er mogelijkheden voor landen/regio’s die niet in de bovenstaande lijst staan om mee te doen in 2023?
  • Landen/regio’s die niet in de bovenstaande lijst staan hebben de mogelijkheid om te strijden voor 4 overgebleven plaatsen via een wildcard uitdaging die op 1 februari 2023 bekend wordt gemaakt op overwatchworldcup.com.
 • Wat is het format van de World Cup Trials?
  • Dubbele eliminatie en willekeurig geplaatste groepen. De winnaar van elke World Cup Trials verdient een gegarandeerde plaats in het team van zijn land of regio in maart.
 • Wie mag zich aanmelden voor een positie in het wedstrijdcomité?
  • Elke persoon met een actief Battle.net-account met een goede reputatie komt in aanmerking om zich aan te melden voor een commissiepositie voor hun land of regio van verblijf.
 • Wanneer en waar kan ik mij inschrijven voor de World Cup Trials?
  • De inschrijvingen voor de proeven gaan open op 1 februari 2023 via de nieuwe Overwatch World Cup-website overwatchworldcup.com die op dezelfde dag wordt gelanceerd. Zoek je team en maak je klaar om het op te nemen tegen de besten in je land of regio!
 • Wat zijn de regels van het toernooi?
  • De World Cup Trials-regels zullen beschikbaar zijn in de inschrijvingsportalen voor elk respectief toernooi.
  • De wedstrijdregels voor de online kwalificaties, groepsfase en LAN-finales zullen rechtstreeks aan de eindcomités en spelers worden geleverd ter bevestiging.
  • Onsite verwachtingen, prijsdetails, wedstrijdformaat en andere informatie zullen direct aan deze teams worden gecommuniceerd.
 • Welke documenten heb ik nodig om deel te mogen nemen als onderdeel van een vertegenwoordigend team?
  • Deelnemers moeten een bewijs van een geldig paspoort overhandigen en als je paspoort niet overeenkomt met het land of de regio die je wilt vertegenwoordigen moet je Blizzard ook een bewijs van een door de overheid uitgegeven legitimatiebewijs van het land of de regio die je wilt vertegenwoordigen overleggen.
  • Deelnemers moeten een Battle.net-account gebruiken dat op hun naam staat en een verblijfplaats heeft in het land of de regio die ze willen vertegenwoordigen.
  • Of je in aanmerking komt voor deelname en vertegenwoordiging hangt af van het land waar je woont en de status van je account, dus zorg ervoor dat je Blizzard-account up-to-date is en een goede status heeft.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password