A Way Out

A Way Out
A Way Out
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Weet je nog die avonden dat je een game wou spelen met vrienden samen in de zetel? Die zoektocht bleek toch niet zo praktisch te zijn. Niet getreurd, met A Way Out kan je niet anders dan met twee spelen! Hazelight Studios is gekend om zijn innovatieve coöp games zoals Brothers: A Tale Of Two Sons. Laten we kijken wat ze uit hun mouw hebben geschud.

Prison Break

 Het verhaal begint met het voorstellen van de personages Leo Caruso en Vincent Moretti, je krijgt een korte biografie van de twee mannen en dan kiest iedere speler wie hij/zij zal bedienen. Dan begint de game, surprise surprise, in de gevangenis! Al snel blijkt het dat Vincent en Leo een gemeenschappelijke interesse hebben, namelijk Harvey uit de weg ruimen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de heren daar terecht zijn gekomen. Samen bedenken ze een plan om uit te breken en Harvey op te jagen. En met samen bedoel ik dan ook echt samen, de game zorgt er op een vernieuwende manier voor dat elke move die twee maken mooi is afgesteld op de samenwerking van beide personages.

Met vallen en opstaan

Het is al snel duidelijk dat het plan om wraak te nemen op Harvey niet zo gemakkelijk is. Ze komen heel wat hindernissen tegen die ze samen moeten overwinnen. Dit gaat van de privé levens van de heren tot het vermijden van politie en de handlangers van Harvey. Om spoilers te vermijden ga ik hier niet te diep op in gaan aangezien de game nogal spoiler gevoelig is. Een leuke toevoeging is dat er doorheen de hele game vele mini games zijn. Dit gaat van darten en baseball tot samen op een arcade kast spelen. Uiteraard is het de bedoeling om hier elkaar te verslaan, een beetje gezonde competitie is altijd welkom. Zeker als de essentie van de game is om samen te werken. Grotendeels van de trofeeën (PS4) draaien ook om deze mini games, dus als je voor Platinum wil gaan sla je deze best niet over. De game geeft je ook genoeg tijd om alles grondig te verkennen, doe dit ook zeker als je ten volle wilt genieten van A Way Out!

Geen tijd om van het uitzicht te genieten

A Way Out is grafisch een zeer mooie game met zijn eigen stijl. Maar zoals een wijze man me ooit vertelde zijn de grafische capaciteiten van een game niet het belangrijkste aspect. Wat een game echt goed maakt is het verhaal. Van begin tot eind zit je op de rand van je stoel met dit meeslepende verhaal. Ook is de muziek on point op het juiste moment. Het totaal plaatje klopt dus helemaal. Jammer genoeg komt er aan elk mooi verhaaltje ook een einde en is de game vrij snel uitgespeeld. Maar dat houdt je niet tegen om opnieuw te beginnen want er moeten verschillende keuzes worden gemaakt die je verhaal weer wat anders maken.

Daar zijn vrienden voor

Het spreekt voor zich dat wanneer je samen speelt in je luie zetel dat je maar 1 kopie nodig hebt van de game. Wat niet vanzelfsprekend is, is dat je online vrienden de game NIET moeten kopen om met jou te kunnen spelen. Ze downloaden de game gratis van de store (online abonnement vereist) en kunnen dan met een uitnodiging van jou direct mee instappen in je spel! Fantastisch toch?! Want daar zijn vrienden voor.

Conclusie

A Way Out biedt alles wat je van een goede game verwacht. Vlotte gameplay, sterk verhaal, mooie graphics en muziek. Vincent en Leo gaan door vuren voor elkaar om hun einddoel te bereiken. Slagen ze erin? Daar moet je de game zelf voor spelen 🙂 een must play voor elke gamer (met vrienden)!

Wil je direct A Way Out spelen? Ga dan voor de digitale games in de PlayStation Store, zo hoef je niet te wachten tot de game bij jou thuis wordt geleverd. Met behulp van de psn card van Startselect kan je meteen je PlayStation tegoed bijvullen. Je ontvangt de digitale code direct op je scherm en via email, dus je kan ze meteen inwisselen op je PS4.

Good

  • Sterk verhaal
  • Innovatieve gameplay
  • Je hoeft maar 1 kopie te kopen

Bad

  • Snel uitgespeeld
  • Je kan niet alleen spelen
8.5

Geweldig

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password