A Christmas Carol Metroidvania, Ebenezer en de Onzichtbare Wereld brengt vrolijkheid op 3 november

Ebenezer and The Invisible World, de handgetekende Metroidvania fantasie herbewerking van Charles Dickens’ klassieke spookverhaal A Christmas Carol, trapt de feestdagen vroeg af op PC via Steam, Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X|S donderdag 3 november, zoals vandaag onthuld tijdens The MIX Next online showcase.
Ontdek een eeuwenoude kerstspook met literaire legende Ebenezer Scrooge, vers van zijn afrekening met de geesten van Kerstmis Verleden, Kerstmis Heden en Kerstmis Nog Te Komen. Verre van de hebzuchtige vrek uit A Christmas Carol, fungeert Ebenezer nu als een onwaarschijnlijke voorbode van hoop voor de verloren zielen van Victoriaans Londen.

Met zijn nieuwe gave om de onzichtbare geestenwereld te zien die anderen niet kunnen zien, bezoekt Ebenezer onrustige geesten en leidt ze naar vrede. Corruptie heeft echter een nieuwe naam: een rijke industrieel genaamd Caspar Malthus. Ebenezer is gewaarschuwd voor Malthus’ buitensporigheid en zijn verlangen om de kwetsbare arbeidersklasse onder zijn voeten te verpletteren. Hij vertrekt naar een gevaarlijk rijk vol spoken en geesten om de onderdrukten te verdedigen.

Struin door de geplaveide straten van Londen en kom onderweg kwaadaardige spoken en de privéwachten van Malthus tegen. Gelukkig heeft Ebenezer geesten achter de hand. Roep bekende geesten op met verschillende vaardigheden, waaronder indrukwekkende aanvallen, bewegingsvaardigheden en krachtige buffs. Verdrijf de Onberouwvolle Geesten die na de terugkeer van de Duistere Geest achterblijven.

Onderzoek ontzagwekkende locaties, waaronder het magische London Observatory, de ondergrondse Necropolis en het Old Bedlam Hospital. Doorkruis de onzichtbare wereld, los puzzels op, verzamel zeldzame materialen en versla onderweg angstaanjagende eindbazen. Beheers een ingewikkelde Metroidvania-kaart vol prachtige, handgetekende afbeeldingen met frame-voor-frame inkleuring en animaties, op een dramatische soundtrack van opnieuw geïmproviseerde vakantiefavorieten.

Pas je bouwwerken aan met spookachtige wapens zoals zwaarden en bijlen, en kostbare erfstukken zoals Hannibal’s Satchel, Maria’s Charm en Sibyl’s Crystal Sphere. Knutsel voorwerpen en speel nieuwe vaardigheden en upgrades vrij om te overleven. Doe sidequests en kom vriendelijke NPC’s tegen, elk met hun eigen schrijnende achtergrondverhalen, die je in tijden van nood een handje kunnen helpen.

“Het is een lange weg geweest om Ebenezer and the Invisible World uit te brengen en we zijn zo blij dat we eindelijk de releasedatum met de fans kunnen delen,” zegt Carlos Martin, oprichter van Play on Worlds. “We kijken ernaar uit om de feestdagen in te luiden met onze versie van het geliefde verhaal en kunnen niet wachten om te zien wat spelers vinden van de nieuwe functies en gameplay die te zien zijn op PAX West.”

Ebenezer and The Invisible World verschijnt later dit jaar op Nintendo Switch, PlayStation 5|4, Xbox Series X|S|One en pc via Steam.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password