A Boy and His Blob: Retro Collection is nu verkrijgbaar voor PlayStation en Switch

Een paar juweeltjes uit de radicale jaren ’80 zijn terug en beter dan ooit. Voor het geval je het nieuws hebt gemist: Ziggurat Interactive en Limited Run Games hebben een paar klassiekers opgegraven en gebundeld op PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch met A Boy and His Blob: Retro Collection. Deze old-school puzzelplatformers stellen je vaardigheden op de proef met unieke mechanieken die gepaard gaan met al hun nostalgische goedheid.

A Boy and his Blob

: Retro Collection brengt een paar NES- en Game Boy-hits naar moderne consoles, inclusief hun Amerikaanse en Japanse versies! Naar het heden gebracht met Limited Run Games’ Carbon Engine™, A Boy and His Blob: Trouble on Blobolonia en het Game Boy-vervolg The Rescue of Princess Blobette tal van kwaliteitsverbeteringen ondergaan. Grafische filters, de mogelijkheid om op elk moment op te slaan, Achievements voor Steam en Trophies voor PS4/PS5 behoren tot de functies die zijn toegevoegd aan de Retro Collection.
Een jongen en zijn Blob: Trouble on Blobolonia zette het pad uit voor de blobtaculaire capriolen van de volgende franchise. De titulaire Boy ontmoet een nieuwe vriend in grote nood: de vreemde en plakkerige Blobert (liefkozend Blob genoemd), die vertelt over een kwaadaardige keizer die zijn thuis bedreigt. Met de kracht van 14 verschillende magische jelly beans die elk Blob verschillende krachten geven, nemen de Boy en Blob het in een breinbrekende platformervaring tegen elkaar op om Blob’s huis te redden.

In De redding van prinses Blobette kun je genieten van het spannende vervolg, dit keer wanneer de gemene Alchemist het koninklijke kasteel van Blobolonia overneemt en de prinses in de val lokt. Opnieuw is het aan de onverzettelijke Boy en zijn Blob-vriend om het kwaad te verslaan, de prinses te redden en een dreigende bemoeial de laan uit te sturen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password