Ride

Ride
Ride
Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

RIDE is nu al enkele maanden verkrijgbaar, maar ik heb nu pas de kans gehad om deze game onder handen te nemen. Ik wou mijn mening over deze game niet achterhouden, vandaar toch nog deze review. Hierbij moet ik alvast bekennen dat, hoewel ik erg veel racing-games speel, ik geen ervaring heb met moto-race games. Net zoals ik absoluut geen verstand heb over moto’s in het algemeen, waardoor ook zo goed als alle merken die deze titel rijk is, voor mij onbekend in de oren klinken. Toch heb ik met veel plezier deze titel gespeeld, het is eens wat anders dan een auto onder uw kont.

In RIDE is het de bedoeling dat je in de Career Mode nummer 1 van de wereld wordt. In deze mode start je met één van de lagere klasses en moet je jezelf bewijzen in de races per categorie en klasse. Na elke race zul je credits verdienen naargelang het resultaat dat je behaalde in die race. Met deze credits kan je nieuwe onderdelen voor je motor kopen, nieuwe gear voor je karakter en uiteraard nieuwe moto’s.

Het aanpassen van je motor is best nog uitgebreid. Je kan nieuwe onderdelen voor je motor, nieuwe remmen en dergelijke aanschaffen en installeren. Veel van deze onderdelen zullen ook het uitzicht van je moto veranderen. Uiteraard kan je dus ook aanpassingen aanschaffen die enkel dienen om de looks van je racemachine aan te passen. Dit gaat van nieuwe paints tot zelfs andere achteruitkijkspiegels -die je overigens ook gewoon kan verwijderen-, remhendels en handgrepen.

In de Career Mode heb je verschillende eventcategorieën voor verschillende klasses: elke eventreeks bestaat uit enkele gewone races, eventueel bijgestaan door time trials, waarin je de snelste tijd moet neerzetten, en track days waarin je zoveel mogelijke andere moto-rijders moet zien in te halen binnen de tijd.

Als je net zoals ik voornamelijk racegames met auto’s gewend bent, is de besturing -zeker in het begin- erg pittig te noemen. Je moet er rekening mee houden dat je eerder moet beginnen met je bocht zodat je al opzij leunt om deze goed te kunnen nemen. Vergeet je hier echter rekening mee te houden, dan zul je al snel niet meer op je moto zitten, maar lekker over het asfalt glijden. Maar net zoals in de meeste games geldt: oefening baart kunst. Zodra je de besturing onder de knie hebt, kan je net als een pro de perfecte bocht nemen. Voor wie toch last blijft hebben met de besturing kan meer hulp opzetten, wie het toch nog te simpel vind kan voor volledige controle gaan waardoor je zowel de voorste, als de achterste remmen afhankelijk van elkaar kunt bedienen. Zodra je de besturing onder de knie hebt, zul je merken dat deze erg goed werkt, wat samen met de sterke physics voor een zeer leuke race ervaring zorgt. Je ziet hier duidelijk dat Milestone hier al veel ervaring in heeft opgedaan met hun MotoGP games.

Van het audiovisueel vlak van deze game ben ik echter niet erg onder de indruk. Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat de game lelijk is, maar vergeleken met de rest van de games die beschikbaar zijn op de current-gen consoles, valt deze titel toch wel tegen. De graphics zitten ergens tussen de vorige en de huidige generatie in. De motoren zien er best goed uit, maar in de omgeving is toch veel minder zorg ingestoken. Zo voelen de omgevingen erg kaal aan, en bestaat het publiek uit bewegende kartonnen borden, wat uiteraard toch echt niet meer kan deze tijd. Zo heeft deze game helaas ook geen snelheidsgevoel en zodoende heb ik nooit het gevoel gehad dat ik erg snel aan het racen was, terwijl er toch echt wel 200km/u op mijn snelheidsmeter stond. Het geluid van de motoren is best goed, daarover heb ik zeker geen klagen, maar de soundtrack is verschrikkelijk. Deze zijn erg simpele standaard rockmuziekjes, die soms doen denken aan enkele verschrikkelijke j-rock muziekjes uit enkele Japanse games uit het PsOne-tijdperk. De muziek had ik dus ook snel volledig uitgezet om tijdens het racen mijn eigen muziek te luisteren.

Technisch gezien is deze game ook niet wat het moet zijn. Het gebeurt maar al te vaak dat de framerate even inzakt, wat uiteraard niet bijdraagt tot de belevenis van deze game. Ook gebeurt het soms dat hierdoor het geluid soms hapert of begint te stotteren. En mijn grootste punt van frustratie in deze game zijn de laadtijden. Deze zijn ongelooflijk lang. Zo is het meermaals voorgevallen dat ik tijdens het laden mijn iPad of iPhone erbij nam om toch maar even iets te doen te hebben, waarna dit toch interessanter bleek te zijn om doen aangezien ik na een tijdje nog niet eens meer doorhad dat de game ondertussen was geladen. Vanwege de tergend lange laadtijden verlies je dus best snel je interesse in deze game. Zo zal het meermaals voorvallen dat de game laadt, dan vraagt de game je op “a” te drukken om verder te gaan, waarna deze weer opnieuw begint te laden…

Conclusie:

RIDE is met momenten best een leuke game om tussendoor te spelen. Het is eens wat anders dan racen met auto’s. Helaas gooien de laadtijden en de soms slechte framerate roet in het eten waardoor je toch iets sneller dan de bedoeling kan zijn je interesse in deze game zal verliezen. Kan je hier echter doorheen bijten, dan zal je zeker veel plezier hebben aan de zeer goede en uitdagende besturing die te vinden is in deze game.

Good

  • Zeer goede besturing

Bad

  • Zwakke framerate
  • Erg lange laadtijden
  • Verschrikkelijke muziek
7

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password