Screamride

Screamride
Screamride

Frontier Developments heeft reeds ervaring in het tycoon genre met enkele van hun vorige creaties, Rollercoaster Tycoon 3, Thrillville, Coaster Crazy, en de twee add-ons voor Rollercoaster Tycoon 2: Wacky World en Time Twister. Deze keer draait het echter niet om een park te bouwen, maar juist om extreme attracties te testen en de omgeving zo spectaculair mogelijk te vernietigen.


In Screamride heb je de beschikking tot drie spel-modes in de carrière modus, waarin je de meest onmogelijke achtbanen en attracties moet testen in naam van de wetenschap (kuch).

In Screamrider is het de bedoeling om een achtbaan te testen en een zo hoog mogelijke score te behalen.
Deze mode speelt een beetje zoals de Trials-games, je moet hier stunts uitvoeren zoals op twee wielen rijden, turbo verzamelen door op het juiste moment op de “X” knop te drukken en zo snel mogelijk door de track proberen te vlammen door middel van de verzamelde turbo. Echter moet je ook goed opletten en op tijd gas terugnemen of afremmen anders bestaat er de kans dat je zal ontsporen. Als je ontspoort kan je nog even je wagentje een boost geven om te proberen een gebouw in te vliegen en zo schade te veroorzaken, al is het wel zo dat zodra je jezelf weer op de track zet, alle schade miraculeus verdwenen is. Hoewel deze mode, vanwege de naam, de hoofdmodus van deze game lijkt te zijn is deze echter de minst interessante mode. Meer dan dit hoef je hier niet in te doen, al worden de tracks wel snel moeilijker waardoor het soms lastig wordt om niet te ontsporen.


Daarnaast kan je ook Demolition Expert spelen. Deze mode lijkt nog het meeste op Angry Birds of PAIN. Je moet namelijk een attractiewagentje afvuren op gebouwen en zoveel mogelijk schade proberen te berokkenen. Je zal hier snel merken dat er niet al te veel interactieve voorwerpen in zitten want het enige wat gebeurd is dat ofwel alles ontploft of instort. Soms lijkt het dat de punten random gegeven worden waardoor bijvoorbeeld een exact zelfde schot meer of minder punten geeft dan de keer ervoor. De physics van screamride zijn van een zeer hoog niveau waardoor elk ineenstortend gebouw een lust voor het oog is.


Tenslotte is er nog de derde mode: Engineer. Hier is het de bedoeling om een voorgemaakte achtbaan af te werken, het grootste deel van de track is reeds gebouwd en jij moet deze dan afwerken naar de specificaties die men geeft. Bijvoorbeeld een bepaalde lengte halen, geen passagiers verliezen bij de test of een bepaalde snelheid halen. In andere Engineer challenges is het dan weer de bedoeling om je achtbaan treintje af te vuren in gebouwen om zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Hier is echter niet zoveel afwisseling in aangezien je maar één soort achtbaan tot je beschikking hebt. En dan is er nog een minpuntje aan deze modus, zodra je het hebt afgewerkt kan je een ritje maken van circa dertig seconden en dan ben je alweer klaar met je level en kan je de volgende gaan starten. Dus erg veel heb je niet aan je net afgewerkte achtbaan. Een achtbaan bouwen is erg makkelijk in deze game, de editor is erg goed gemaakt waardoor je in een mum van tijd een mooie achtbaan gebouwd hebt.


Je hebt ook nog de beschikking tot een sandbox mode waar je zonder beperkingen achtbanen kan bouwen inclusief een omgeving voor je attractie. Deze modus is echter vrij beperkt houdbaar aangezien dat dit alles is wat je kan doen en je geen mogelijkheid hebt tot het bouwen van een volledig pretpark zoals in Rollercoaster Tycoon, bijgevolg gaat deze mode nogal snel vervelen.

Verder doet het geluid wat het moet doen. Visueel is de game zeker geslaagd, de graphics zijn mooi afgewerkt
maar alles voelt nogal koud aan want de meerderheid van de gebouwen zijn afgewerkt met wit, grijs en blauw en daardoor nogal ééntonig wat snel gaat vervelen.


Screamride is niet wat je ervan verwacht, geen pretpark bouwen maar enkel attracties testen en vernietigen. Je kan deze game zien als een collectie van drie verschillende kleinere games die elk volledig anders spelen. De game is perfect om eventjes tussendoor te spelen, maar minder geschikt om uren aan een stuk door te spelen vanwege de repetitieve aard van deze game.

Good

  • Mooie scherpe graphics
  • Zeer handige track editor, een achtbaan bouwen werkt zeer goed
  • Zeer bevredigend op het gebied van schade

Bad

  • De futuristische setting oogt nogal saai en ééntonig
  • Geen pretpark bouwen
  • Gebrek aan diepgang
  • Repetitieve gameplay
7

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password