3de editie van het gratis gamefestival, Playtime opent cultuurseizoen 2022-2023

Cultuurcentrum Brugge opent van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september het cultuurseizoen met de derde editie van het gratis gamefestival Playtime. Die editie stond op de planning van maart 2022. Het Brugse cultuurhuis besliste om dan enkel met avatars op stap te gaan en te genieten in een virtuele Koninklijke Stadsschouwburg. In september gooien de medewerkers de deuren open in real life. Met meer dan 2500 bezoekers in de tweede editie van het gamefestival, maakt Cultuurcentrum Brugge zich klaar voor een denderend seizoenstart. 

Tijdens de derde editie van het gamefestival tovert Cultuurcentrum Brugge de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg opnieuw om tot een reusachtige gamehal, vol met verrassende spelinstallaties, indrukwekkende creaties en innovatieve ervaringen. Gaming is kunst en bestaat uit totaalervaringen vol sterke verhalen, geniale muziek en adembenemende architectuur.

Belgische gameontwikkelaars zijn hot

Cultuurcentrum Brugge biedt onafhankelijke gameontwikkelaars tijdens het gamefestival Playtime 20.22 opnieuw een gratis platform en testpubliek aan. Verschillende game-ontwikkelaars laten je kennis maken met hun nieuwste creaties. In samenwerking met Howest gaan er ook panelgesprekken door over storytelling in games.

Wat te doen

Duik snel de catacomben van de Stadsschouwburg in, want tijdens het festival transformeren ze in een wonderlijke wereld. Curator Zuraida Buter is een internationale gamechanger. Ze zocht tevergeefs naar een definitie voor het universum tussen kunst en gaming en noemde het zelf dan maar playful-arts. Ze heeft o.a. een project Girls make games waarbij ze jonge tienermeisjes betrekt om games uit te werken en te maken.

De arcades van de Devillés zijn een vaste waarde op ons festival. Dat is geen toeval, de beeldschone houten constructies zijn de fundamenten voor de Schouwburg als culturele gametempel.

Retro games uit het MoMA in New York: we katapulteren je terug naar het jaar 2002 en geven jullie een speelbaar snapshot van dit bijzonder jaar. Je ontdekt welke consoles hot waren en welke gamecasettes – en diskettes in de computers terecht kwamen. Op het andere verdiep tonen we jullie een deel van de vaste collectie retrogames uit het MoMA (Museum of Modern Art, New York)!

Daarnaast is er een VR-room, allerlei battles met William Boeva, een workshop e-waste waarbij apparaten uit elkaar gehaald worden en nieuwe creaties van gemaakt en een cursus gamedesign voor verschillende leeftijden.

“Brugge omarmt met de derde editie van dit gamefestival opnieuw de indrukwekkende gamecultuur en de daarbij horende fantastische game community. Net als podiumkunsten verenigt, verrijkt en verwondert deze cultuur. Laat dit tweejaarlijks festival vooral ook de aanzet zijn om ook een structurele werking rond gaming op poten te zetten. Waarom zouden we bezoekers van podiumkunsten niet kunnen zien als een testpubliek voor games van Belgische onafhankelijke gameontwikkelaars? Toekomstmuziek die ik toch graag verwezenlijkt zie worden.” aldus een enthousiaste schepen van Cultuur, Nico Blontrock.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password