36ste FACTS editie ontvangt 45.119 bezoekers

45.119 fans sterk, van 29 nationaliteiten thuis, en ieder van hen met z’n unieke passies en interesses: zo verschillend, toch samen verenigd, dat is FACTS. Plaats van afspraak naar goede gewoonte was Flanders Expo Gent voor dé geeky hoogmis van het jaar: FACTS is een op en top Belgische comic con. De fans en hun gevolg kregen een aanbod van 54.000m² aan activiteiten, shows en workshops aangeboden, bijgestaan door 200+ geeky exposanten en een heleboel wereldberoemde acteurs en artiesten, allemaal in het teken van popcultuur.

“Het enthousiasme van deze community overtreft elke editie onze verwachtingen”, zegt Event Director Anthony Audenaerd. “FACTS is twee keer per jaar voor veel fans van allerhande films, series, boeken, strips en verzamelobjecten hét hoogtepunt op de kalender. Maar ook wie zelf misschien niet zo’n super(man)fan is, kan ook zien dat het deze geweldige community deugd doet om naar hier te komen. Die nood zie je vertaald in de bezoekerscijfers; die laten de voorgaande edities, gehuld in corona-maatregelen, intussen vér achter zich”

FACTS stond deze editie bol van de activiteiten. Het sloeg deze editie de handen in elkaar met het Nederlandse bordspellen-evenement Spellenspektakel, dat een volledige hal innam met professionele uitgevers van bordspelen, officiële toernooien en initiaties voor jong, oud en alles daartussenin. Verder lieten ook merken als Nintendo, Samsung en Ubisoft maar wat graag hun productgamma zien in de Gaming Hall en versierden meer dan 200 geeky exposanten van over de hele wereld een plekje in het hart van het evenement.

Een tweede primeur op FACTS was voorbehouden aan Supercube, een gloednieuwe, hoogtechnologische kartingervaring die de grenzen van adrenaline, behendigheid en ervaring opzoekt en overschrijdt. Welke betere gelegenheid om deze lancering te delen met de wereld, dan in de wereld van superfans, geeks en jonge gezinnen? Vanaf 2 december slaat Supercube in Flanders Expo z’n tenten permanent op voor wie z’n handen dit weekend niet aan het stuurwiel kreeg. Zien is werkelijk geloven in dit geval.

“Volgend jaar pakken we nog groter uit, want dan vieren we FACTS, dat z’n 30-jarig bestaan viert. Een mooi verhaal dat z’n oorsprong kent in een klein Gents cafeetje, 30 jaar later goed voor een extra groot popcultuurfestival én meteen een moment om onze trouwe fans op een voetstuk te zetten. Voor ons is het alvast een mijlpaal in de Belgische popcultuurgeschiedenis.” Wie deze viering niet wil missen: de volgende edities van FACTS vinden plaats op 1-2 april, en op 21-22 oktober 2023 in Flanders Expo Gent.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password