16-bit stijl sidescrolling shooter Space Runaway nu gratis verkrijgbaar

110 Industries en Soleil hebben vandaag hun sidescrolling shooter in 16-bit stijl, Space Runaway, uitgebracht om gratis te downloaden voor de PC! Space Runaway is een trouwe retro-recreatie van de shooters uit het arcadetijdperk en biedt zeven levels om je doorheen te knallen, epische eindbazen om te verslaan en een heleboel coole power-ups die je nodig hebt om de buitenaardse krachten te verslaan die je proberen neer te halen.

Oorspronkelijk gemaakt als een van de vele minigames in 110 Industries’ aankomende third-person actietitel Wanted: Dead – die op Valentijnsdag 2023 verschijnt voor pc, PlayStation en Xbox – is Space Runaway een eigen leven gaan leiden. Na te zijn uitgegroeid tot een volwaardige titel die eruitziet en speelt als een onontdekte klassieker uit het 16-bit tijdperk, besloot 110 het spel gratis met de wereld te delen.
In Space Runaway neem je de controle over de experimentele geheime mech bekend als XR-110, ontwikkeld door Dr. Lincoln Maverick. Het meedogenloze Toliman Empire heeft het bestaan ervan ontdekt en deze kennis heeft hen ertoe aangezet om aan te vallen en te proberen controle te krijgen over de laatste hoop van de aarde. Alleen jij, spelend als Lt. Landers, overleeft de aanval en ontsnapt met XR-110. De hoop van de mensheid rust op jouw onwillige schouders als het Tolimaanse Rijk de Space Runaway achtervolgt en probeert te vernietigen.

De volledige versie van Space Runaway zal ook speelbaar zijn als minigame in Wanted: Dead wanneer deze uitkomt op PC, Xbox en PlayStation op 14 februari 2023. Wanted: Dead is een liefdesbrief aan de zesde generatie spelcomputers, ontwikkeld door het talent dat Ninja Gaiden heeft gemaakt. In het spel kun je moeiteloos op vaardigheden gebaseerde zwaardgevechten, schieten in een derde persoon en stijlvolle finishing moves combineren. Wanted: Dead is nu beschikbaar voor pre-order.

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password