13-jarige speelt als eerste mens Tetris op NES uit

Een 13-jarige competitieve Tetris-speler is de eerste persoon geworden die het spel op de originele NES heeft verslagen door het in een kill-screen te dwingen. Door dit te doen brak de speler, Blue Scuti, wereldrecords voor de totaalscore, het behaalde niveau en het totale aantal lijnen in het 34 jaar oude spel. Eerder had alleen een AI Tetris  uitgespeeld.

De prestatie kostte Blue Scuti ongeveer 38 minuten, zoals te zien is in een video die hij op zijn YouTube heeft gezet. Als hij de prestatie nadert, zegt Blue Scuti “Oh ik heb het gemist,” nadat hij een blok verkeerd heeft geplaatst. Hij herstelt zich en zegt dan “Oh mijn God,” terwijl het erop lijkt dat hij het gaat doen. “Please crash,” zegt hij terwijl de blokken onmogelijk snel over het scherm razen. Hij krijgt nog een regel en het spel bevriest: “Oh mijn God! Ja! Ik ga flauwvallen,” zegt hij. “Ik voel mijn handen niet meer.”

Blue Scuti is een Tetris wonderkind dat de “rollende” controller techniek gebruikt, een nieuwe manier om de NES-controller vast te houden en te gebruiken die populair werd in 2021. Rollen overtrof “hyper tikken”, waarbij spelers 12 keer per seconde op het D-pad van de controller moeten tikken, als de snelste en beste manier om Tetris te spelen. Rollen is een methode waarbij spelers met hun vingers over de onderkant van een NES-controller rollen en die druk gebruiken om de controller in hun andere hand te duwen, die op het D-pad drukt om de blokken te verplaatsen. Met rollen kunnen spelers de D-pad minstens 20 keer per seconde indrukken, wat snel genoeg is om het spel theoretisch te spelen tot het kapot gaat. De techniek heeft de competitieve Tetris de afgelopen jaren volledig gerevolutioneerd.

“Met rollen kunnen spelers theoretisch eeuwig spelen … of zo lang als het spel aankan,” verklaarde het Classic Tetris YouTube-kanaal bij een video van Blue Scuti die het spel breekt. In een interview met streamer ITZsharky1 zei BlueScuti dat hij eerder bijna was vastgelopen in het spel en dat hij na de prestatie begon te malen. “Mijn grootste strijd was toen de zenuwen begonnen te werken na 30 minuten spelen,” zei BlueScuti. BlueScuti droeg het spel op aan zijn vader, Adam Gibson, die in december overleed.

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password