Xbox kondigt nieuwe controller en andere Pride vieringen aan

Meer dan de helft van de gamers (52%) is het ermee eens dat hun in-game identiteit een betere representatie van zichzelf is dan hun echte identiteit. Videogames zijn daarom een ​​belangrijk middel om gamers, en met name leden van de LGBTQIA+- communities, de kans te geven te zijn wie ze willen zijn.

En nu kunnen LGBTQIA+- gamers binnenkort een controller krijgen die hun identiteit beter belichaamt. Vorig jaar produceerde Xbox een beperkte reeks Pride-controllers en deelde deze met LGBTQIA+-gamers en creators over de hele wereld. De feedback was zeer positief, maar we hebben ook een sterk verzoek gekregen om dit ontwerp voor iedereen beschikbaar te maken.

Welnu, Xbox heeft de feedback gehoord. Vandaar dat Xbox via Xbox Wire een nieuwe, aanpasbare Xbox Pride Controller aankondigt, die 34 community-vlaggen op een fijne, met elkaar verweven manier samenbrengt om de intersectionaliteit en kracht van de vele LGBTQIA+- communities te vieren. Het is vanaf 9 juni te koop via Xbox Design Lab en is het hele jaar door verkrijgbaar.

Maar de nieuwe Pride Controller is niet de enige manier waarop Xbox de LGBQTIA+- communities viert tijdens Pride Month. Andere aankondigingen zijn onder meer:

  • Vorig jaar doneerde Microsoft meer dan $8 miljoen aan organisaties die LGBTQIA+-communities ondersteunen. Microsoft en Xbox hebben nu weer een extra donatie van $ 170.000 aan verschillende LGBQTIA+-organisaties aangekondigd, evenals de mogelijkheid voor gamers om punten te doneren via het Microsoft Rewards-programma aan Mermaids, OutRight Action International, en National Center for Transgender Equality
  • De game Tell Me Why kan in de maand juni gratis worden gedownload en gespeeld. DONTNOD, de studio achter de game, zal ook doneren aan het Transgender Law Center en Trans Lifeline, twee non-profitorganisaties die resources en ondersteuning bieden aan trans, niet-binaire en genderqueer mensen, en zullen livestreams hosten.
  • In-game content, waaronder een gloednieuw embleem en naamplaatje in Halo Infinite en regenboogkleuren binnen de Forza-franchise
  • Pride gear in de Xbox Gear Shop en meer!

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password