Xbox kondigt accessibility updates aan voor Global Accessibility Awareness Day

Global Accessibility Awareness Day is een spannend moment voor Xbox om de 427 miljoen spelers met een handicap over de hele wereld te vieren en recente accessibility werkzaamheden bij Xbox onder de aandacht te brengen. En aangezien 66% procent van de gamers deelt dat ze een of andere barrière tegenkomen als het op gamen aankomt, weet Xbox maar al te goed hoe belangrijk het is om games voor iedereen toegankelijk en leuk te maken.

Ter ere van Global Accessibility Awareness Day (GAAD) kondigt Xbox met trots via Xbox Wire aan:

 • Nieuwe accessibility updates, waaronder:
 • Uitgebreide accessibility support pagina’s waarmee spelers meer te weten kunnen komen over meer dan 150+ accessibility features, instellingen en controls die beschikbaar zijn op pc en console.
 • Nieuwe accessibility instellingen in de Xbox app op pc, inclusief de mogelijkheid om achtergrondafbeeldingen en animaties uit te schakelen. Deze instellingen zijn ontworpen om spelers te helpen visuele componenten te verminderen die verstoring, verwarring of irritatie kunnen veroorzaken.
 • Een nieuwe update in de Microsoft Store on Xbox.com waarmee gebruikers games kunnen filteren en doorzoeken op basis van hun accessibility behoeften en voorkeuren, en games kunnen zoeken op basis van hun ondersteunde taal, met meer dan 17 ondersteunde talen. Dankzij de verbeterde Xbox.com ervaring kunnen gebruikers verschillende filters toepassen, waaronder 20 toegankelijkheidsfilters zoals moeilijkheidsinstellingen en ondertitels, om hun volgende geweldige game te vinden op console, pc en cloud.
 • Global partnerships:
 • Xbox Nederland werkt samen met Paul Van Der Made, een speler met een handicap, en de HiPerks Foundation om een nieuwe videoserie uit te brengen die de positieve impact laat zien die de Xbox Adaptive Controller nog steeds heeft voor spelers met een handicap. Bekijk het via TikTok, Facebook, Instagram, en Twitter van XboxNL.
 • Van mei tot september werkt Xbox samen met Korea’s National Museum of Modern and Contemporary Art (MMCA) voor een kunsttentoonstelling met de titel ‘Game Society’, waarin hedendaagse visuele kunstwerken worden getoond die de verbeelding en het realisme van games belichamen. Eén tentoonstelling belicht de toegankelijkheid van games en omvat de installatie van de Xbox Adaptive Controller die bezoekers kunnen gebruiken.
 • Als onderdeel van hun voortdurende samenwerking zullen Xbox en Special Olympics samenwerken tijdens de Special Olympics World Games Berlin 2023. In juni nodigen Xbox en Humanelektronik atleten en Unified-partners uit in de atletenlounge in Berlijn, waar ze verschillende toegankelijkheidsopties kunnen uitproberen functies en contact maken met andere deelnemers van over de hele wereld via de universele speltaal.
 • Er is vooruitgang geboekt met bestaande accessibility aanbiedingen op Xbox, waaronder:
 • 1 miljoen missies voltooid in het Xbox Accessibility Ambassador Explorer Path, een gamified manier waarop Xbox Ambassadors meer te weten kunnen komen over toegankelijkheid in gaming en nieuwe gaming accessibility features kunnen uitproberen.
 • Nieuwe richtlijnen toegevoegd aan de Microsoft Game Accessibility Testing Service (MGATS) om ontwikkelaars te helpen leren hoe ze Game Accessibility Feature Tags aan hun games kunnen toevoegen. Het MGATS-programma werd in 2021 gelanceerd om uitgevers en ontwikkelaars te helpen de toegankelijkheid van hun games te valideren en feedback te ontvangen van spelers met een handicap. Voor GAAD onthulde Xbox dat spelers met een handicap meer dan 13.000 uur aan testen hebben geregistreerd in het MGATS-programma, allemaal in een poging om games leuker en toegankelijker te maken voor iedereen.

De nieuwste GAAD inspanningen van Xbox maken deel uit van de bredere toewijding van Microsoft om mensen met een handicap mondiger te maken door toegankelijke technologie te bevorderen, in samenwerking met de gehandicapten community.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com