Word deel van het World Rally Championship met de FIA Rally Star DLC

NACON, de KT Racing studio en de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA – de Internationale Automobiel Federatie) maken met plezier bekend dat de nieuwe Rally Star DLC voor WRC 9, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship, nu verkrijgbaar is. Deze gloednieuwe competitieve modus is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de FIA en deel van het allereerste wereldwijde programma om toekomstige rallycoureurs te vinden.

WRC 9 wordt door de media en gaming community geprezen als de meest realistische rally-simulatie en heeft sinds de release op PlayStation, Xbox-consoles en pc heel wat nieuwe spelers voor zich gewonnen. Deze unieke DLC brengt videogames dichter bij de werkelijkheid dan ooit, want dit is de eerste stap in het  FIA Rally Star-selectieprogramma, dat is opgezet om toekomstige talenten te vinden.

FIA Rally Star: de selectie kan beginnen!

Van februari tot augustus 2021 worden 12 online trials gehouden om de meest veelbelovende WRC 9-coureurs te selecteren. Deze eerste fase van de competitie staat open voor spelers van 17 tot 26 jaar oud, en wordt exclusief gespeeld met de nieuwe M-Sport Ford Fiesta Rally3. De winnaars van elk van de 12 trials kwalificeren zich voor één van de zes continentale finales.

Aan het eind van de finales krijgen de zeven beste coureurs, waaronder minstens één vrouw, toegang tot een exclusief trainings- en oefenprogramma van de FIA. Wie daar als beste uitkomt, mag het race-avontuur vervolgen met 2 seizoenen in de FIA Junior WRC!

“Het nieuwe niveau van realisme in WRC 9 maakt het ons mogelijk om sportfans van over de hele wereld op deze manier uit te dagen,” aldus Jérôme Roussel, programmamanager van de FIA. “De volgende Sébastien Loeb, Ott Tänak of Sébastien Ogier is misschien al aan het oefenen op console of pc! We hoeven ze alleen nog maar te vinden!”

Jeffrey
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password