Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 69]

Alweer is er een weekend voorbij, wat ook weer betekend dat ik weer enkele leuke games heb gespeeld. Afgelopen week is eindelijk Final Fantasy XV Verschenen, een game waar ik al een tijdje op aan het wachten was. Dit betekend meteen ook dat ik niet veel andere games gespeeld heb.

Sinds Final Fantasy VII ben ik een grote fan van deze serie, ik keek dan ook enorm uit naar FFXV. Hoewel ik wist dat er een kans was dat dit deel ging tegenvallen, – net zoals deel XII en XIII dat in mijn ogen deden – hoopte ik toch op een sterk nieuw deel. Gelukkig lijkt Square Enix zich te hebben herpakt, want Final Fantasy XV is in mijn ogen het beste deel sinds Final Fantasy X. Hoewel ik nog steeds een voorkeur heb voor het “turn based” gevechtssysteem uit de oudere delen, heeft men toch, – een voor mij althans – zeer goed alternatief ontwikkeld. Ik ben dan ook erg te spreken over het nieuwe gevechtssysteem.

Verder ben ik ook erg te spreken over de personages en het verhaal, deze zijn allemaal erg sterk gebracht. Ook heb ik dit weekend de film Kingsglaive: Final Fantasy XV, en de anime Brotherhood Final Fantasy XV bekeken. Beiden kan ik dan ook ten zeerste aanraden, want beiden geven meer info over de achtergrond van alle personages en de wereld van Final Fantasy XV. Ik ga natuurlijk niet al te veel over het verhaal vertellen om spoilers te vermijden. Wel kan ik alvast zeggen dat ik ondertussen al een gezellig ritje op een Chocobo achter te rug heb, en ik een gigantische behemoth heb verslagen. Ik ben zeer tevreden met wat Final Fantasy XV is geworden.

Net voor het weekend begon heb ik ook nog 2 andere games binnengekregen, namelijk : The Division en Rainbow Six Siege. Beide games heb ik natuurlijk even getest, hetzij wel niet erg lang, want ik wou tenslotte verder doen met Final Fantasy XV. Van het beetje dat ik toch al ermee gespeeld heb kan ik wel alvast zeggen dat ik zeker en vast nog veel plezier zal gaan beleven aan beide games. The Division heeft mij altijd al interessant geleken, al vreesde ik altijd al dat het niets voor mij zou zijn. Maar vanwege enkele grote kortingen zag ik mijn kans om deze dan toch eens uit te proberen, net zoals Rainbow Six Siege. Al wist ik van deze laatste alvast wel dat ik die leuk zou vinden, aangezien je in deze shooter je hoofd moet gebruiken, en niet als een kip zonder kop rond rent terwijl je in het rond schiet, zoals in sommige andere games wel het geval is…

En ja hoor, ook dit weekend heb ik online Battlefield 1 gespeeld. Dit weekend heb ik ook de scout klasse naar rank 2 gebracht, waardoor ik nu alle klasses naar rank 2 heb weten te halen. Ondanks dat is toch de achievement voor rank 2 van de assault klasse nog niet unlocked, maar vermoedelijk zal deze wel eens unlocken tijdens het verder levelen van deze klasse. Net zoals het vorige weekend heb ik ook deze keer wat verder gespeeld met de artillery truck, en dan met name de mortier variant. Erg handig voertuig om vanop een afstand vijandelijke spelers te doden, zeker wanneer men met veel spelers bij een vlag staat… Gegarandeerd meerdere kills per schot! Ik zal dit voertuig dus ongetwijfeld veel vaker gebruiken, want geef toe, het is geweldig om telkens meerdere spelers in één enkel schot te kunnen doden.

Tot slot deel ik hieronder nog enkele leuke screenshots die ik in Final Fantasy XV genomen heb. Ik had er namelijk net iets teveel leuke genomen om tussen deze tekst te plaatsen, maar aangezien ik deze toch nog even wil delen zal ik er toch nog enkele hieronder plaatsen, gewoon omdat het kan!

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password