Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 35]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Vorige week is eindelijk Quantum Break verschenen op Xbox One en Windows 10. Dit betekend dan ook meteen dat het grootste gedeelte van mijn weekend bestond uit het spelen van deze game. Voor wie de game niet kent: Quantum Break is de nieuwste game van Remedy Entertainment, die eerder al toppers zoals Max Payne en Alan Wake hebben ontwikkeld. Aangezien hun vorige titels op vlak van verhaal en gameplay ook van erg hoge kwaliteit waren, was mijn verwachting voor deze game dan ook erg hoog. Quantum Break wist voor mij dan ook absoluut te voldoen aan mijn hoge verwachtingen. Wat een ijzersterke game heeft Remedy Entertainment weer afgeleverd! Het verhaal is enorm goed uitgewerkt, en uitgebreid. Dit komt mede door het feit dat Quantum Break iets nieuws doet. Deze game combineert namelijk gameplay chapters met het verhaal, dat tussen de gameplay hoofdstukken door verteld word door een echte live-action serie. Voor mij persoonlijk is deze game de beste game die tot nu toe is verschenen in 2016. Ik heb de game dan ook meteen uitgespeeld, en ik ben van plan om binnenkort een tweede playtrough te doen. Verwacht jullie dan ook deze week aan erg positieve review over deze game.

Quantum Break was niet de enige nieuwe game die ik onder handen heb kunnen nemen dit weekend, want ook Dirt Rally is vorige week verschenen op consoles. En ook bij deze game kon ik het natuurlijk niet laten om deze te spelen. Hoewel ik deze game af en toe tussen Quantum Break door heb gespeeld, kan ik je alvast zeggen dat ook Dirt Rally een top-game is! De laatste tijd zijn er weer meerdere Rally Games verschenen, denk bijvoorbeeld maar aan WRC 5 en Sébastian Loeb Rally Evo. Hoewel deze laatst genoemde best een deftige score heeft gekregen van mij, slaagt Dirt Rally erin om deze game omver te blazen en ver achter zich te laten. Dirt Rally is dan ook de beste en meest authentieke rally game die ik ooit heb gespeeld. Vooral met een stuurtje is het genieten geblazen. Een aanrader voor fans van rally en race games!

Verder heb ik natuurlijk ook dit weekend weer online gespeeld samen met, en tegen vrienden. Zo heb ik uiteraard weer verder gedaan met Tackmania Turbo. Maar het mocht ook eens een avondje een wat rustigere game zijn. Zo hebben wij dit weekend nog eens Pure Pool gedaan tegen elkaar. Deze game blijft gezellig om met vrienden te spelen. Zeker als je dan ook nog even wat goede muziek opzet tijdens het spelen van deze game, erg ontspannend.

Daar bleef het online echter niet bij, want wij zijn ook begonnen aan de add-on van The Crew: Wild Run. Aangezien wij vorig jaar the crew reeds in co-op hadden uitgespeeld, is de game nadien even blijven liggen. Maar nu hebben we deze eindelijk weer eens opgepikt vanwege deze bijvoeging. Wild run voegt namelijk enkele nieuwe voertuig typen toe, en ook nieuwe soorten events. Denk bijvoorbeeld maar aan driften, drag-racing en monster trucks. Hierdoor voelt de game toch weer fris aan, waardoor wij ons toch weer hebben kunnen amuseren met The Crew. Volgend weekend zullen wij dan ook weer verder doen met deze nieuwe events. En uiteraard zal ik dan ook nog enkele wagens tunen en painten. Want ook deze keer heb ik zoals je hieronder kan zien, heb ik weer een auto gemaakt met een enorm sexy design.

Dit weekend heb ik geen film gekeken, maar heb ik wel verder gekeken naar Naruto Shippuden. Ondertussen ben ik net aflevering 200 gepasseerd, dus heb nog wel wat afleveringen voor de boeg. Op gaming vlak zal het nog even afwachten zijn welke games ik volgend weekend zal gaan spelen. Aangezien ik het grootste deel van mijn nieuwe games heb uitgespeeld zal ik vermoedelijk naast Dirt Rally verder doen met mijn backlog. Mogelijk zal dit dan ook The Witcher 3 gaan worden, maar ook Pier Solar and the great architects en Dying Light maken een grote kans.

 

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password