Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 34]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Het voorbije weekend heb ik net iets minder gevarieerd gegamed dan anders, en dat is volledig de schuld van Resident Evil Revelations 2. Vorige week heb ik diens voorganger uitgespeeld – zoals je kan lezen in onze finished it! – Hoewel ik van plan was verder te doen met Far Cry Primal, ben ik toch maar begonnen aan Revelations 2.  Ik heb mij net iets te hard geamuseerd met het eerste deel, en kon het dus niet laten om er toch maar mee te beginnen. Daar heb ik natuurlijk ook weer geen spijt van! Persoonlijk vond ik Revelations 2 nog beter dan zijn voorganger, die ik ook al met enorm veel plezier speelde. Ik heb dan ook  meteen het vervolg even uitgespeeld. Jet vervolg bevat deze keer wel goede voice acting, en dat droeg natuurlijk enorm bij tot het verhaal van deze game. Ook op vlak van gameplay en sfeer was het met deze game genieten geblazen, want net als de eerste Revelations, geld hier dat het minder een actie game, en terug Survival Horror is zoals de klassieke Resident Evil games.

Zoal je leest, ben ik dus dit weekend vooral bezig geweest met proberen te overleven, en met het jagen op zombies. En deze keer waren het weer de klassieke zombies, in plaats van de vreemde gemuteerde zombie-achtige wezens uit de eerste Revelations. Ik ga alvast nog niet teveel vertellen over mijn beleving van Revelations 2, want in de loop van de week zal ik ook over deze game een finished it! plaatsen. Wat ik wel al kan zeggen is dat ik deze game kan aanraden aan fans van de klassieke Resident Evil games, en het survival-horror genre.

Ondanks dat ik voornamelijk bezig ben geweest met Resident Evil Revelations 2, heb ik toch nog een gaatje gevonden om ook even season 3 van Killer Instinct te testen. Of althans toch enkele van de vier nieuwe personages. En zo heb ik toch een personage ontdekt dat wel eens mijn main karakter kan gaan worden. Ik heb het hier over Kim Wu, die voor het eerst speelbaar was in de klassieke Killer Instinct 2. Waar ze trouwens ook samen met Orchid ook al mijn main karakter was. Kim Wu is echter niet het enige personage dat terugkeert uit de klassieke KI2. Ook Tusk keert weer terug, al zal ik met hem nog even moeten oefenen, want zijn moves krijg ik er niet zo vlot uit. Verder zijn ook nog twee guest characters beschikbaar in season 3, namelijk Arbiter uit Halo en Rash uit Battletoads. Beide personages moet ik wel nog testen, al ben ik niet echt een fan van guest characters in een fighting game. Geef mij maar liever originele personages die speciaal ontworpen zijn voor de desbetreffende reeks.

Tenslotte heb ik ook online nog verder gedaan met Trackmania Turbo. Ik had weer enkele nieuwe tracks gemaakt, zodat ik deze in mijn online room kon gebruiken. Hoewel ik vorige week enkele malen werd verslagen op mijn eigen tracks, is  dit gelukkig deze keer niet voorgevallen. Natuurlijk heb ik voor wat variatie te hebben ook in andere rooms gespeeld op zowel officiële als tracks gemaakt door andere spelers. Dit weekend heb ik ook enkele mooie resultaten behaald. Zo ben ik meermaals in de top 5 geëindigd. Helaas ben ik wel een eerste plek kwijtgespeeld door een klein foutje aan de finish. Ik ben helaas net een meter voor de lijn op mijn dak tot stilstand gekomen… De komende dagen zal ik ook nog eens wat tijd besteden aan de singleplayer, en zo proberen op alles goud te halen. De perfecte oefening om beter te worden, en zo snellere tijden neer te kunnen zetten online.

 

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password