Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 118]

Er is alweer een weekend voorbij, dat betekend dus ook dat er de voorbije dagen weer enkele leuke games de revue zijn gepasseerd.  Natuurlijk heb ik net zoals het vorige weekend weer verder gedaan met Call of Duty WWII, en dit eigenlijk enkel online. De campaign vind ik tot nu toe niet zo interessant, maar daarvoor haal ik COD dan ook nooit in huis. Toch zal ik deze binnenkort nog een kans geven, al amuseer ik mij voorlopig net iets te goed met de online mode. Althans wanneer de online mode zonder problemen wil werken. Want helaas komen we met onze vrienden groep nog net iets teveel errors en crashes tegen. En helaas ook veel te veel cheaters. Goed, dit is altijd al een probleem geweest in Call of Duty, maar nu loopt het toch de spuitgaten uit.

Wij vinden op Xbox amper een match waarin er geen enkele speler is die een aim bot, speed running, wall hack of godmode heeft opstaan. Jammer want wat heb je aan een game als je moet gaan cheaten? Uiteindelijk ondermijn je je eigen plezier, want je haalt hierdoor geen enkele overwinning door je eigen skills. Maar goed, gelukkig kan je altijd een private match met vrienden starten, iets wat wij geregeld doen ondertussen, om cheaters te verlijden. Daarnaast is het ook de perfecte opportuniteit om even alle wapens te leren. Ondertussen ben ik dan ook begonnen om te leren snipen, en om quick scopen onder de knie te krijgen om te gebruiken tegen lastige spelers. Mijn main gun blijft voorlopig wel nog de StG44, aangezien deze best accuraat is samen met een goede fire rate.

Een andere game waar ik dit weekend veel tijd aan heb besteed is Need For Speed Payback. Vanwege onze review heb ik deze titel uitgebreid gespeeld. En in alle eerlijkheid niet enkel daarom, want ik heb mij verder ook kostelijk vermaakt met NFS Payback. Het is misschien niet de beste NFS game die er is, maar toch wel ééntje waaruit best wel veel fun te halen is. Ondertussen heb ik best veel series uitgereden, en beschik ik ook reeds over een mooi wagenpark, met uiteraard de nodige visuele en performance upgrades. Als fan van het eerste uur mocht deze game natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie.

Sinds Need for Speed 2 uit 1997 heb ik dan ook elk nieuw deel in huis gehaald. Dit natuurlijk met de nodige missers, maar er zaten gelukkig ook veel top games tussen. Mijn persoonlijke favorieten zijn nog steeds NFS Road Challenge, NFS Most wanted (2005) en NFS Underground. Hierdoor hoop ik nog steeds dat een eventueel vervolg het niveau van één van deze titels weer weet te behalen, al kan ik me toch best vermaken met Need for Speed Payback, het was dan ook al een tijdjegeleden dat ik nog eens een nieuwe arcade racer onderhanden kon nemen. onze review van Need For Speed Payback kan je hier lezen.

De laatste game die we tenslotte hebben gespeeld was Battlefield 1. Net als Forza Horizon 3 blijft deze game een vaste waarde voor onze weekends. Dit weekend hebben we voornamelijk gespeeld op de mappen van “In the name of the Tsar” en dit met alle klasses die op dat moment nodig waren. Al heb ik deze keer best veel kills met de artillery truck gehaald, net zoals met het landschip dat ik eigenlijk veel te weinig gebruik. De komende dagen zal ik vermoedelijk voornamelijk verder doen met NFS Payback, tot dat Star Wars Battlefront 2 beschikbaar is, deze laatste game zal dan ook vermoedelijk erg veel gespeeld worden volgend weekend.

Tot slot nog een bonus filmpje over onze private matches in COD WWII, want het moet tenslotte niet altijd serieus eraan toegaan toch?

Jimmy Verwimp
Verjim is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games mis lopen, of juist uitblinken. Hoofdredacteur van Gamebrain.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password