War Thunder viert zijn 10e verjaardag

Gaijin Entertainment kondigt met genoegen aan dat de militaire online actiegame War Thunder vandaag zijn 10e verjaardag viert. De open beta test van War Thunder, het moment waarop het spel voor het eerst beschikbaar kwam voor iedereen, werd gelanceerd op 1 november 2012. De inhoud en activiteiten van de verjaardagsviering omvatten een feestelijke hangar, jubileumkortingen, speciale decals, decoraties en camouflages voor voertuigen, terwijl de belangrijkste verrassing de Sturmtiger SPG is, een zelfrijdende aanvalsmortier met raketten, die een echte legende is onder fans van militair materieel uit WO2.

War Thunder begon als een online WW2 gevechtsluchtvaart simulator, met in het begin een paar honderd vliegtuigen beschikbaar. Nu bevat War Thunder meer dan tweeduizend stuks militaire hardware, waaronder gepantserde grondvoertuigen, kleine en grote oorlogsschepen en helikopters. In War Thunder kun je aan het roer staan van slagschepen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en vervolgens de strijd aangaan met de modernste tanks of luchtafweersystemen. War Thunder is de grootste simulator van militaire voertuigen, met meer dan 100 jaar ontwerp-, productie- en gebruiksgeschiedenis.

Sturmtiger zelfrijdende kanonnen, ook bekend als Sturmmörser, zijn op elke foto gemakkelijk te herkennen aan een zeer korte en zeer dikke loop met groot kaliber. Ze zijn gebouwd op een chassis van de Tiger Ausf. E tank en uitgerust met een 380 mm marineraketwerper, die raketten afvuurt met een enorme vernietigende kracht. Deze SPG’s werden ontwikkeld om gebouwen en vestingwerken te vernietigen en namen deel aan het Duitse tegenoffensief in de Ardennen. In War Thunder krijgt de Sturmtiger één type projectiel – hoog-explosieve raketten. Ze zijn vrij moeilijk te gebruiken, omdat spelers veel moeten oefenen en hun complexe ballistiek onder de knie moeten krijgen, en de mortier zeer lang herlaadt, maar aan de andere kant vernietigen deze raketten bijna elk doelwit met slechts één treffer.

De Sturmtiger en jubileumstickers worden toegekend voor het voltooien van missies in het Dreams Come True-evenement, dat tot 14 november duurt. Daarnaast kunnen spelers tot 14 november alle tien de zeldzaamste voertuigen krijgen die als prijs dienden voor de vorige tien verjaardagen van het spel: TB-3M-17-32 bommenwerper, Ya-5M boot, D.371 fighter, H.S.9 fighter, A13 Mk.II tank 1939, I-29 fighter, M8 LAC pantserwagen, He 51 B-2/H watervliegtuig, LaGG-3-23 fighter, DB-7 bommenwerper en XF5F fighter-interceptor. Tot slot kunnen spelers tot 7 november de legendarische Duitse Maus superzware tank onderzoeken en aan hun hangars toevoegen.

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password