Vlaams duo schittert in wereldwijd CS:Go-toernooi in Kopenhagen

Dit weekend verdedigen gamers Pieter Bachir en Aïko Goddaert onze Belgische eer tijdens de wereldfinale van Red Bull Flick, een wereldwijd 2vs2 CS:GO-toernooi op speciaal ontworpen maps.

Red Bull Flick? Dat is Counter-Strike: Global Offensive met een twist. Niet het klassieke 5vs5, maar wel teams van twee die elkaar het vuur aan de schenen leggen op unieke maps. In mei haalden Aïko Goddaert (Kalmthout) en Pieter Bachir (Ninove) – team 95Vikings – de Belgische titel binnen op de PGL Antwerp Major. En nu is het tijd voor de wereldfinale: de Red Bull Flick Invitational in Denemarken. Amateur- en professionele teams van alle uithoeken van de wereld zakken dit weekend af naar Kopenhagen voor de strijd om de wereldtitel.

“We zijn duidelijk de underdogs, maar de kans dat we winnen bestaat zeker! We hebben heel veel geoefend, zelfs met andere duo’s die gekwalificeerd zijn voor de wereldfinale, en vooral ook geleerd uit onze fouten. We kijken er heel hard naar uit en doen ons best om België trots te maken!” – Aïko en Pieter, Belgische finalisten Red Bull Flick 2022

credits: KREW Collective & Benjamin Feyen.

Maar eerst… de play-offs!

Aïko en Pieter wonnen in mei de Belgische Qualifier van Red Bull Flick in Antwerpen en kwalificeerden zich zo voor de Red Bull Flick Invitational. Maar om zeker te zijn van een plekje in de grote wereldfinale, moeten ze op zaterdag eerst nog heelhuids door de play-offs geraken. Daar nemen de 25 deelnemende amateurteams – de winnaars van de verschillende nationale Qualifiers – het tegen elkaar op. De twee beste teams komen na die play-offs in het ‘pro circuit’ terecht – de apotheose van de World Final – waar ze strijden tegen acht professionele teams om de wereldtitel.

credits: KREW Collective & Benjamin Feyen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password