Ubisoft kondigt nieuwe Assassin’s Creed-spellen aan die zich afspelen in Bagdad, Japan, en meer

Na een reeks van leaks heeft Ubisoft officieel de volgende grote Assassin’s Creed game onthuld. Zoals verwacht heet de game Mirage en verplaatst de tijdreis-serie zich naar het Bagdad van de negende eeuw, waar spelers in de huid kruipen van een ontluikende huurmoordenaar genaamd Basim. (Fans kunnen zich die naam herinneren van een verschijning in Assassin’s Creed Valhalla; Mirage speelt zich twee decennia voor die game af).

Ubisoft zegt dat het spel zal terugkeren naar de actie-avontuur wortels van de serie, wat betekent dat de RPG-mechanica uit meer recente games niet aanwezig zal zijn. Mirage lanceert naar verwachting ergens in 2023. Ook van belang: Shohreh Aghdashloo zal de rol van Basim’s moordmentor vertolken, een geïnspireerde casting.

Maar dat is nog niet alles voor de serie, want Ubisoft heeft ook nog een aantal andere grote aankondigingen gedaan over de toekomst van de franchise.

Laten we beginnen met mobiel. Ubisoft ontwikkelt de eerste open-wereld versie van Assassin’s Creed voor smartphones, momenteel “Jade” genoemd, die zich afspeelt in het oude China en spelers hun eigen personage zal laten aanpassen. Je kunt ook parkouren over de Grote Muur, wat leuk lijkt. “Codename Jade” wordt vermeld als binnenkort. Elders, Ubisoft zegt ook dat het werkt aan een naamloze mobiele titel voor de gaming service van Netflix, hoewel er geen details over zijn op dit moment. (Netflix en Ubisoft werken momenteel samen aan een live-action serie gebaseerd op Assassin’s Creed).

Wat de toekomst van de hoofdserie betreft, deelde Ubisoft een paar details over de games die na Mirage zullen komen. Een van deze games, met de codenaam “Red”, is in ontwikkeling in Ubisofts studio in Quebec City en zal zich afspelen in het feodale Japan, terwijl het team in Montreal werkt aan een andere met de codenaam “Hexe”; daar zijn nog niet veel details over, maar het lijkt te gaan over heksen in een of andere vorm. Terwijl Mirage zich grotendeels onttrekt aan de RPG-mechanicS van spellen als Odyssey, lijkt het erop dat zowel Red als Hexe deze wel zullen behouden.

Ook gaf de uitgever wat meer details over zijn Assassin’s Creed “Infinity” project, dat een soort online hub lijkt te zijn die de mainline games met elkaar zal verbinden, samen met standalone multiplayer projecten. Zie het als de Animus uit de games, alleen gebruik je het om video games te starten.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password