Ubisoft-directeur legt uit waar nieuwe Splinter Cell-game blijft

Ubisoft-directeur Yves Guillemot vertelt in een interview dat ontwikkelteams lange tijd niet wilden werken aan een nieuwe Splinter Cell-game, vanwege de hoge druk van fans. Wél zijn er mensen die zich op het moment bezighouden met de franchise.

Het is al meer dan vijf jaar geleden sinds ontwikkelaar Ubisoft een officiële aankondiging heeft gedaan over de Splinter Cell-franchise. In Splinter Cell: Blacklist, het meest recente deel in de serie dat in 2013 werd uitgebracht, wordt Sam Fisher aangesteld als hoofd van een nieuwe elite-eenheid, waarmee hij een terroristengroepering genaamd ‘The Blacklist’ moet opsporen en uitschakelen.

Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, heeft nu in een interview met IGN verteld waarom een volgende Splinter Cell-game zo lang op zich laat wachten. Hij legt uit dat ontwikkelteams binnen Ubisoft niet aan een nieuw deel in de serie wilden werken omdat er te veel druk was van fans. “Wanneer je een spel maakt, wil je komen met iets vernieuwends. Fans zeiden echter dat veel dingen niet veranderd mochten worden”, aldus Guillemot.

Guillemot onthult dat er wél mensen zijn die zich bezighouden met de Splinter Cell-franchise en dat er in de toekomst nieuws is om bekend te maken. Echter voegt hij toe dat er veel werknemers zijn die werken aan Assassin’s Creed en andere merken die het momenteel goed doen. Guillemot zegt dat ontwikkelaars op het moment liever werken aan andere projecten en dat Ubisoft hier gehoor aan geeft.

In Assassin’s Creed Odyssey werd nog gehint naar een nieuwe Splinter Cell-game. De bril van Sam Fisher is namelijk te vinden in het spel. Ook Ghost Recon: Wildlands en Far Cry: New Dawn bevatten Easter Eggs die refereren naar Splinter Cell.

Wellicht wordt er een aankondiging gedaan tijdens de E3-presentatie van het bedrijf in juni.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password