The Sinking City – Onderzoek het hart van de waanzin

Bigben en Frogwares presenteren een nieuwe video die het onderzoekssysteem onthult van The Sinking City.

De video werpt de speler direct in het mysterieuze universum van de game: detective Charles Reed gaat in de straten van Oakmont op zoek naar de oorzaak van de bovennatuurlijke elementen en waanzin die de stad verwoesten.

Als Charles staat de speler er volkomen alleen voor. Gewapend met slechts hun observatievaardigheden en trouwe notitieboekje, moeten spelers misdaadscènes onderzoeken, informatie verzamelen en bewoners ondervragen, zonder hints of hulp. Hoewel sommige kwesties makkelijk zijn op te lossen, vereisen andere de unieke vaardigheden van Reed, zoals Retrocognition, waarmee hij eerdere scènes opnieuw kan afspelen.

Om in hun onderzoek te slagen, moeten spelers aanwijzingen verzamelen, uitvogelen wat ze gemeen hebben en hun theorieën onderbouwen met behulp van het Mind Palace, een van de essentiële tools in de game. Hoewel spelers hier hun hypotheses over mogelijk schuldige partijen kunnen indienen, zal het Mind Palace hen nooit vertellen of ze op de goede weg zijn. De speler zal de consequenties van zijn keuzes moeten accepteren.

The Sinking City speelt zich af in de jaren 20 en is een actie- en onderzoeksgame geïnspireerd door de boeken van horrormeester H.P. Lovecraft. Als Charles, een privédetective, die naar Oakmont, Massachusetts gaat moeten spelers de oorzaak achterhalen van een rampzalige, bovennatuurlijke overstroming. Binnen deze beklemmende, duistere sfeer moet de speler de oorsprong ontdekken van wat het ook is dat de stad en de geesten van haar inwoners in zijn greep houdt.

Ontdek binnenkort alle antwoorden op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Jimmy Verwimp
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief als shopmanager bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password