Tactics Ogre: Reborn komt op 11 november 2022 naar PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc

Square Enix maakt bekend dat Tactics Ogre: Reborn, een nieuwe versie van de geliefde tactische RPG, op 11 november 2022 verschijnt voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. De game is nu beschikbaar voor pre-orders op alle platformen.

Tactics Ogre: Reborn biedt vernieuwde, high-definition graphics, bijgewerkte vechtsystemen en verbeterd geluid, inclusief volledig ingesproken cutscenes (Engels en Japans), nieuwe geluidseffecten en opnieuw opgenomen achtergrondmuziek van componist Hitoshi Sakimoto, voor een ervaring waar zowel de oude Tactics Ogre-fans als een nieuwe generatie gamers van zullen genieten.
Tactics Ogre: Reborn speelt zich af op de Valeriaanse eilanden, parels van de Obero-zee. Na vele jaren van oorlog stond eindelijk iemand op om de strijd te beëindigen: Dorgalua Oberyth. Deze zogenaamde “Dynast-King” bracht voor een halve eeuw vrede en voorspoed naar Valeria. Na zijn dood begon echter een burgeroorlog tussen drie partijen die het bloed rijkelijk liet vloeien op de eilanden van Valeria. In Tactics Ogre: Reborn volgen spelers het verhaal van een jongeman genaamd Denam Pavel, die in het midden van de bloederige strijd zit gevangen. Hoewel hij een weg naar vrijheid en gerechtigheid zoekt, zullen spelers snel ontdekken dat zelfs de nobelste doelen onmogelijk moeilijke keuzes met zich meebrengen.

Dit klassieke RPG-avontuur heeft een nieuwe vorm gekregen om spelers als nooit eerder mee te voeren in de wereld en intriges van Tactics Ogre. In Tactics Ogre: Reborn voeren spelers het bevel over een team eenheden die ze strategisch over het slagveld kunnen verplaatsen om met het turn-based vechtsysteem hun vijanden te overwinnen. In de loop van het avontuur kunnen spelers extra teamleden rekruteren, experimenteren met verschillende klasses, wapens, magie en vaardigheden, en belangrijke beslissingen maken die op verschillende punten in het verhaal bepalen hoe de gebeurtenissen zich verder zullen ontvouwen.

De herboren game biedt onder andere de volgende vernieuwingen:

 • Prachtig geremasterde graphics die de bijzondere visuele stijl van het origineel versterken
 • Volledig ingesproken cutscenes in Engels en Japans
 • Door een orkest ingespeelde versie van de soundtrack
 • Diverse ‘quality of life’-updates, zoals:
  • Opnieuw ontworpen gevechtssysteem
  • Aangepast levelmanagementsysteem
  • Verbeterde AI
  • Vereenvoudigde en verbeterde interface

Tactics Ogre: Reborn is nu beschikbaar voor pre-orders als Standard Digital Edition voor PS5, PS4, Nintendo Switch en pc via STEAM en een Standard Physical Edition voor PS5, PS4 en Nintendo Switch. Een Digital Premium Edition is nu beschikbaar als pre-order voor PS5, PS4 en STEAM.

De Standard Digital Edition en de Digital Premium Edition bevatten de volgende content:

De Standard Digital Edition

 • Tactics Ogre: Reborn Standard Edition Game

Iedereen die de Tactics Ogre: Reborn Standard Edition pre-ordert ontvangt een downloadcode voor de  Tactics Ogre: Reborn Digital Mini Soundtrack*, met een selectie van drie songs van de Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack, stuk voor stuk composities van Hitoshi Sakimoto die live zijn opgenomen.**

De Digital Premium Edition

 • Tactics Ogre: Reborn Standard Edition Game
 • Full Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack

Iedereen die de Tactics Ogre: Reborn Digital Premium Edition pre-ordert ontvangt een downloadcode voor de Tactics Ogre (1995) Digital Mini Soundtrack*, met een selectie van tien chiptune-songs van de originele Tactics Ogre, die oorspronkelijk in 1995 verschenen. Deze originele chiptune-songs hebben een iets ander gevoel dan de opnieuw opgenomen livemuziek van Tactics Ogre: Reborn.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password