Supercube – augmented reality karting

We waren er eerst wat grappend over bezig, Mario Kart in het echt. Maar dat is wel ongeveer de beleving die Supercube weet te leveren. Afgelopen zondag mochten we zelf de digitale track op om dit eens te ervaren, en jongens wat hebben we er van genoten! Het was wel even vreemd toen we aankwamen, want de grote hal was vrij donker, op enkele kleine lichten na. Deze moesten we volgen naar een verwarmde locatie met een bar en heel wat tafeltjes. Hier werden we warm onthaald en werd het concept ons al toegelicht terwijl we een drankje en hapje konden nuttigen.

Het concept is vrij simpel: doordat de baan digitaal opgebouwd wordt, kunnen er op een relatief klein oppervlak meerdere verschillende parcours opgebouwd worden. De muren zorgden er voor dat de kart niet van het parcours af kon rijden, want als je een botsing zou maken dan kwam je kart gewoon tot stilstand en kon je achteruit rijden om weer deel te nemen aan de race. Ook vertraagden de karts als er een botsing dreigde te komen, wat niet altijd even goed werkte. Op de baan zijn er verschillende power-ups verspreid waar je over heen kan rijden om zo een van de vier voorwerpen te hebben. Dit waren een boost om te versnellen, een schild om je te beschermen tegen aanvallen, een geweer om drie kogels voor je af te schieten (deze volgen een recht pad vanaf de voorkant van je kart) en een bom om achter je neer te leggen om achtervolgers af te remmen. Er zijn ook boost-pads op het parcours om je even een kleine boost te geven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niels (@nvisioned_be)

Elke kart was uitgerust met een head-set waardoor je kon communiceren met elkaar. Of in ons geval, vooral roepen, tieren en lachen met elkaar. Het maakte de ervaring net dat tikkeltje leuker, want het deed echt denken aan samen op de bank roepen op elkaar omdat je over iemand zijn bananenschil was gereden. Wat ik persoonlijk heel leuk vond, en iets wat de fun bij gewoon karting voor mij vaak wat weg neemt, is dat je enkel met je eigen groep op de baan zit. Geen asociale andere racers die enkel daar zijn om hun beste tijden neer te zetten (of zijn wij de asocialen die in hun weg rijden?) en geen frustraties omdat de baan te vol zit.

De prijs valt al bij al ook goed mee, voor 39€ per persoon kan je twee heats van 15 minuten rijden, wat telkens 4 verschillende banen omvat. In een volledige sessie zie je dus 8 verschillende banen die progressief moeilijker worden. Voor ons was het wel wat verder rijden, want het is te doen in de Expo in Gent, maar het was de lange rit zeker meer dan waard. Alle informatie kan je hier vinden: https://www.supercube.com/.
En om de lange rit wat extra de moeite te maken, zijn we met ons gezelschap ook nog eens lekker gaan eten in Gent. Op naar het volgende event!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password