SteamWorld Build onthuld voor release in 2023 met demo nu beschikbaar

SteamWorld is terug! Tijdens het SteamWorld Telegraph: Special Broadcast event dat eerder vandaag live werd gestreamd op Twitch, YouTube en Steam, onthulden Thunderful en interne ontwikkelstudio The Station een gloednieuw deel in de geliefde franchise: SteamWorld Build. Zoals gebruikelijk in de franchise neemt SteamWorld Build een bekend genre en geeft er een unieke draai aan, met een stadsbouwervaring op meerdere niveaus waarbij je bovengronds een bloeiende stad moet bouwen, terwijl je beneden grondstoffen moet delven en met monsters moet afrekenen. SteamWorld Build komt later in 2023 uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch.

Thunderful en The Station zijn ook verheugd om aan te kondigen dat een demo voor SteamWorld Build nu beschikbaar is op Steam! Daarnaast zijn, om de terugkeer van de SteamWorld-franchise te vieren, alle eerdere games in de serie nu afgeprijsd op Steam als onderdeel van de SteamWorld Build Announcement Sale. Als je nog niet weet waar alle ophef over gaat als het gaat om deze meermaals bekroonde serie, dan is dit de perfecte gelegenheid om daar achter te komen.

In SteamWorld Build ben jij de architect van een SteamWorld mijnstadje. Breek de grond en bouw huizen voor je Steambot-burgers, voorzie ze van voedsel en zorg voor wat rootin’-tootin’ entertainment. Je begeeft je ook in de verlaten mijn onder je stad, waar volgens geruchten oude technologie zit die de sleutel vormt tot het naderende onheil. Gebruik de natuurlijke hulpbronnen boven de grond en de overvloedige ertsen in de mijn om je stad uit te breiden. Stimuleer nieuwe woonlagen om mee te doen aan de zoektocht om dieper te graven, onnoemelijke rijkdommen op te graven en uiteindelijk te helpen de planeet te verlaten!

SteamWorld Build is tegelijkertijd op pc en console ontwikkeld, zodat het ontwerp, de UX en de UI van het spel net zo goed werken met een controller in de hand als met muis en toetsenbord. Het spel heeft een gebruiksvriendelijke interface en mechanismen die zijn ontworpen voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers in het city builder genre, verder verfijnd door drie moeilijkheidsgraden om uit te kiezen.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password