State of Mind komt naar consoles en PC op 15 augustus 2018

State of Mind heeft een unieke visuele style – ontworpen om de gefragmenteerde weergave van Richard’s wereld voor te stellen – en heeft enkele diverse speelbare personages waardoor het spel goed is voor 15 uur aan gameplay.

De wereld zit op zijn laatste eindjes. Een gebrek aan grondstoffen, vervuilde lucht en water, verhoogde misdaad, en hevige oorlogen zorgden ervoor dat de populatie gedesillusioneerd werd en losgekoppeld van de realiteit. Drones en mens-achtige robotten vervangen de mens in de publieke sector. Alles is verbonden met elkaar en opzicht is overal aanwezig.

Het is aan Richard om uit te zoeken wat er gaande is, zowel in zijn eigen leven als in de wereld rondom hem. Het is een onderzoek dat hem dichter brengt bij het nieuwe en zogezegde perfecte virtuele wereld “City 5” die door meer en meer depressieve mensen omarmd wordt. Wat gebeurt er wanneer hij ontdekt dat zijn leven in de echte wereld gekoppeld is aan dat van een totaal vreemde die leeft in deze nieuwe virtuele wereld?

State of Mind is een game over ‘transhumanism’ en zijn all-in gok op de toekomst,” legt Martin Ganteföhr, de auteur van het spel, uit. “Maar, het is geen spel over de technologie van morgen, wel over de mens van morgen. In het centrum van dit vertelsel zit het motief van de scheiding en de samenkomst. Wat gebeurt er, als de toekomst breuken maakt tussen lichaam en geest? Tussen realiteit en fictie? Tussen biologisch en virtuele bestaan?”

De protagonist van het spel, Richard Nolan, is een van de weinige journalisten die publiekelijk kritiek uit over deze ontwikkelingen. Wanneer hij in een ziekenhuis ontwaakt na een explosie, en ontdekt dat zijn vrouw en zoon op mysterieuze wijze verdwenen zijn, realiseert hij het zich: hij en zijn familie zijn meer dan gewoon omstaanders geworden in een storm van rivaliserende ideeën over de redding van de mensheid tussen de dystopische realiteit en de utopische digitale. Integendeel, ze zitten in het oog van de storm.

Ganteföhr vervolgd: State of Mind volgt het idee op om een geheel te maken van onderdelen. Richard, onze protagonist, moet zijn eigen leven op een rijtje zetten. Hij moet verstoringen van sociale, technologische en erg persoonlijke aard ondergaan. Het motief van fragmentatie, duidelijk zichtbaar in de visuals en de stijl, overstijgt heel het spel: het zit verweefd in de vertellende structuur, de visuals, het hoofd concept van de hoofd personages en zelfs in de mechanics van de ‘Reconstruction’.”

State of Mind bevat: 

  • Een verontrustende visie van de nabije toekomst waar spelers zich op kunnen storten
  • Duik in een diepe Sci-Fi thriller, waar dystopische realiteit en utopische digitale realiteit verweefd zijn
  • Ontdek een globale samenzwering in een maatschappij met overduidelijke digitalisering, toezicht en trans-humaniteit
  • Ontdek een nieuwe wereld met een rijke en unieke visuele stijl, die realistische omgevingen combineert met low-poly personages
  • Neem de rol aan van journalist Richard Nolan, maar ook van vijf additionele speelbare personages
  • Gebruik uithouding, deductieve skill en onderzoek om Richard’s verleden te ondtekken

State of Mind is nu beschikbaar voor preorder op Steam en GOG voor €29.99. De console versie zal beschikbaar zijn voor €39.99.

Niels begon zijn gamers' avonturen in het vroege Nintendo tijdperk. Liefhebber van zowat alle game genres, met grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de pen in de andere zet hij zijn ongezouten visie om in reviews zodat je weet waar je je aan kan verwachten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password