Start van de Gran Turismo Championship 2019

Op 16 maart 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur en op 17 maart 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt het spektakel plaats in het Parijse Pavillon Gabriel. Topcoureurs uit alle hoeken van de wereld nemen het rechtstreeks tegen elkaar op om kans te maken op een gegarandeerde plek in de finale, die later dit jaar wordt verreden.

Net als vorig jaar bestaat de 2019 Series uit twee kampioenschappen: de Nations Cup en de Manufacturer Series. De deelnemers komen daarbij respectievelijk individueel uit namens hun land of als deel van een internationaal team voor het automerk van hun keuze.

Het door de Fédération Internationale de l’Automobile gecertificeerde Gran Turismo Championship beleefde in 2018 een overweldigend eerste seizoen. Dit jaar keert de strijd terug, zodat de beste Gran Turismo™-gamers ter wereld zich weer in de schijnwerpers kunnen racen.

Kazunori Yamauchi, maker van de Gran Turismo-franchise en president van Polyphony Digital Inc.: “Ik vind het geweldig om door te gaan met de FIA-Certified Gran Turismo Championships. Het is prachtig om de getalenteerde GT-deelnemers weer in de spotlight te zetten en samen te brengen, vooral op deze manier.

“De vorige editie was een doorslaand succes, met als hoogtepunt de spannende finale in Monaco, waarbij Igor Fraga (IOF_RACING17) de Nations Cup op zijn naam schreef en Lexus de Manufacturer Series won dankzij Tyrell Meadows (GT_Academy2013), Vincent Rigaud (Oscaro_SkyPikmin) en Kanata Kawakami (Kawakana222). Ik kan niet wachten op wat we in het nieuwe seizoen zullen meemaken!”

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password